Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Nomuu smo ručali najzabavnije prezentirane gyoze u Zagrebu

gyoza-nomu

Azijski fusion i street food mora biti zabavan i uzbudljiv. Dosadni azijski street food zapravo je mrtav street food. To je lekcija koju su vlasnici svih azijskih street fusiona morali svladati. Ako nisu, vjerojatno su propali ili imaju jako niske cijene jer koriste jako loše sastojke.

gyoza-1

E sada, kako učiniti masovno, općepoznsto jelo poput gyoza zabavnim i uzbudljivim? Zagrebački Nomu danas nam je pokazao kako. Poslije izvrsnih nigirija s torom i svježim wasabijem pojeli smo gyoze s govedinom.

Koje su bile uobičajeno dobre, s jedne strane mekane, s druge hrskave s finim punjenjem. No, ono što Nomuove gyoze izdvaja od konkurencije jesu tri zdjelice s umacima: prva sadrži standardni umak za gyoze, druga aromatični umak s puno svježeg đumbira naribanog na tanke rezance, dok se treća temelji na čiliju, koji je trebao biti malo ljući. Gyoze s tri umaka u zasebnim zdjelicama više nisu obične svakodnevne gyoze nego zanimljivo i atraktivno jelo sa širokom paletom različitih, ali komplementarnih okusa.

Nomuove gyoze, uz koje smo pili izvrsni Simčičev Chardonnay Cru Selection , pokazuju da nekoliko zdjelica dobro odabranih kondimenata čine street food životnim i uzbudljivim. A ne dižu food cost. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.