Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Škegrina Blatina Krš iz 2021. godine pokazuje kako se jednako napravljena vina mijenjaju s pojedinom berbom 

skegro-blatina-krs-2021-g

Krajem prosinca prvi smo put probali Blatinu Krš iz 2021. godine hercegovačke obitelji Škegro. Podsjetimo: Škegro je mala butikna vinarija čija je Blatina Carsus iz 2017. nedavno došla na vinsku kartu Blumenthalova Fat Ducka.

Škegrina maslinova ulja gotovo redovito osvajaju zlatne medalje na velikom svjetskom natjecanju u New Yorku. Krš je niža, jeftinija Škegrina vinska linija. Butelje Krša u vinotekama koštaju oko 12 eura. Pa ipak, Škegrin Krš iz 2021. znatno nam je privlačniji čak i od međunarodno afirmiranog Carsusa iz 2017. Evo zašto.

skegro-blatina-krs-id

Škegrina Blatina Krš iz 2021. posjeduje onaj jedinstveni, dosta rijetki balans koncentrirane voćnosti i visokog alkohola s jedne strane, i svježine i elegancije s druge strane. Kad se ravnoteža tih važnih elemenata u vinu približi optimalnoj kao u ovom slučaju, i kad se nasloni na vrlo čvrstu strukturu, dobivate mlado, mišićavo, sočno ali ozbiljno i školovano crno vino, koje se može piti odmah, no koje može dulje odležavati.

Važno je spomenuti da Škegrina Blatina Krš iz 2021. godine ima gotovo iste analitičke podatke kao ranije berbe ali je neusporedivo užitnija. U tome, među ostalim, treba tražiti čaroliju različitih berbi. Bilo bi grozno dosadno kad bi jednako vinificirana vina iz različitih berbi bila jednaka u boci. Onda na njih ne bi trebalo stavljati oznaku berbe. Škegrina Blatina Krš iz 2021. ide odlično uz pršut, kulen, pljeskavice, biftek , file lososa, tunu sa žara i tamnu čokoladu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.