Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ivan Jug iz Noela predstavlja Hrvatsku na ASI-jevom svjetskom prvenstvu sommeliera u Parizu

asi-prvenstvo-ivan-juig

Svake tri godine ASI, jedna od najprestižnijih sommelierskih organizacija na svijetu, održava svoj Best Sommelier of the World Contest, svjetsko prvenstvo sommeliera. Nakon zadnjeg natjecanja u Antwerpenu 2019, domaćini ovogodišnjeg prvenstva su Francuzi, točnije Francuska unija sommeliera (UDSF). Natjecanje se od 7. do 12. veljače održava u Parizu. Hrvatsku predstavlja glavni sommelier Noela, jedinog zagrebačkog Michelinova restorana, Ivan Jug, trostruki sommelierski prvak Hrvatske.  

ASI je osnovan prije više od 50 godina kao krovna organizacija s ciljem podizanja standarde za sommeliere zaposlene u restoranima u cijelom svijetu.Iako su ASI-jevi povijesni korijeni u Europi, danas je zastupljen u cijelom svijetu.  

Članovi ASI-ja nisu pojedinačni sommelieri, već nacionalne sommelierske udruge. Sa 61 nacionalnom udrugom kao punopravnim članovima i pet zemalja promatrača, ASI želi otvarati relevantne relevantne za sommeliersku profesiju, a s time posredno i za vinsku industriju, na međunarodnoj, nacionalnoj i lokalnoj razini. Posljednjih godina obnovljen je fokus na obrazovanje na svim razinama, od učionica do natjecanja. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.