Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Danas se u Zagrebu otvara Matsu, potencijalni veliki igrač na fusion sceni, s neobično povoljnim cijenama

matsu-g

U četvrtak 9. veljače u Domobranskoj ulici 25 otvara se Matsu. Matsu je smješten u modernom kompleksu blizu Svetog duha i Kuniščaka, baš preko puta sjedišta hrvatske obavještajne službe. U Zagrebu postoji više od sto azijskih restorana. Ali, konceptualno govoreći, Matsu predstavlja posve novu vrijednost na zagrebačkoj i hrvatskoj gastro sceni.

matsu-sala

Matsu ujedinjuje atraktivan ambijent mjesta za izlaske (ali i za ugodan ručak) s kompetentnim kuhanjem i neobično povoljnim cjjenama. Što to konkretno znači? Gyoze koštaju oko pet i pol eura. Aromatična tajlandska juha, tom yam kha, košta neznatno više od četiri eura. Hrskavi spring rollsi s kozicama stoje točno šest eura za ne baš malu porciju, dok penang curry s rižom košta nešto više od devet eura. Veoma zasitna porcija lososa karameliziranog u terijakyu, s dosta riže , košta deset i pol eura, baš kao file brancina pohan u panku. Svi wokovi koštaju manje od deset eura, a vegetarijanski wok tek 6,60 eura. Sushi je još povoljniji. Matsu, dakle, koristi jadransku plavu tunu sa sljedivim porijeklom. Dva nigirija s jadranskom plavom tunom koštaju malo više od pet eura, dok selekcija nigirija s lososom i tunom stoji manje od 12 eura.

matsu-sushi
matsu-kokteli

Ni jedno jelo u Matsuu nije, dakle, skuplje od sto kuna u starom novcu, što je uistinu neobično povoljno s obzirom na sastojke i kompetentnost kuhanja. Glavni chef Matsua Stjepan Mišin radio je u neusporedivo skupljem Takenoku. Vinska lista zasad je work in progress; dobra je vijest da Matsu drži šampanjce Charles Heidsieck i Tomčeve pjenušce. Listu koktela napravio je poznati barmen Filip Lipnik. Matsu se danas otvara u Zagrebu. Ostvare li se planovi investitora, u idućem bi se kratkoročnom razdoblju u Zagrebu i na obali trebalo otvoriti desetak Matsua.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.