Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagrebački Maredo u utorak uvodi novi meni s japanskim wagyuomA5 i svježim tartufima

mario-mihelj-2

Otkad se prije nekoliko mjeseci preuredio, zagrebački restoran Maredo napravio je više velikih koraka naprijed. Maredo nije samo jedan od najatraktivnijih gastrotainment restorana u Hrvatskoj, nego i dosta relevantna gastronomska adresa, o čemu svjedoči i novi meni chefa Marija Mihelja. Novi Maredov jelovnik, s kojim restoran u Andrašecovoj ulici kreće u utorak, sadrži niz jela s vrlo ozbilljnim, zaista prvorazrednim sastojcima.

Prije svega, lista steakova obogaćena je bijelo mramornim ribeyem od japanskog wagyua A5, koji se na jučerašnjoj degustaciji topio u ustima poput maslaca. Wagyu će se moći dobiti i u kombinaciji s bijelim tartufima (dok ih još bude) s vjerojatno i s Prunierovim osietra kavijarom. Na listi steakova zasad se nalaze još četiri reza dugo odležanih black angusa i francuski rez telećih kotleta. Black angus koristi se za tartar biftek i za carpaccio: carpaccio se poslužuje s mladim uljem i kremom od bosiljka. A tartufi, ovaj put crni, stižu na stol i u izvrsnoj juhi od slanutka, shitakea i šumskih gljiva.

Među novim glavnim jelima najviše nam se svidjela pasta s velikim repovima kvarnerskih škampa: tjestenina se servira u raskošno aromatičnom bisqueu od škampa. U Maredovu je kuhinju došla famozna tuna generala Gotovine, koja se poslužuje kao tataki s kremom od korijandera i kao steak sa zapečenom čičokom i kremom od blitve, limuna i timijana. Nasuprot ovim moćnim jelima stoji lagani, ali opet naglašenk sromatični yakitori od marinirane piletine, s crnom rižom s đumbirom. Maredo upravo radi i na širenju vinske karte, a početkom mjeseca u sklopu ovog velikog, popularnog restorana trebao bi se otvoriti jedan posve novi sadržaj.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.