Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SEZONA JE MINESTRONEA Minestrone u Carpacciu vjerojatno je najbolji u Hrvatskoj

minestrone

U kasnu jesen ili ranu zimu prvi smo put posjetili vinariju Jermann u Colliu, u društvu renomiranog sommeliera Željka Bročilovića Carlosa. Poslije obilaska podruma i duljeg tastinga, obitelj Jermann pozvala nas je na ručak. Prvo su nam poslužili minestrone, prepun kelja, kupusa, mrkve i celera.

Sin Silvija Jermanna u svaki je tanjur dodavao par kapi vrlo svježeg , pikantnog maslinova ulja. Tog smo hladnog popodneva upoznali domaći, nerestoranski sjevernotalijanski minestrone. Minestrone je jedna od najpoznatijih talijanskih juha. Minestrone je prilično sezonska juha: najčešće se priprema između studenog i travnja. Ne postoji jedinstveni, kanonizirani recept za minestrone, ali postoje barem tri glavne škole pristupa minestroneu. Jedna temelji minestrone na grahu. Druga u minestrone stavlja tjesteninu ili rižu. Treća, laganija škola minestronea, koristi isključivo povrće. Danas smo u Carpacciu ručak počeli baš ovom

lakšom, povrtnom verzijom minestronea, koja nas je podsjetila na ručak kod Jermannovih. Carpacciov minestrone prepun je zelenog i crvenog povrća, elegantan i koncentriran, pojačan s par feta grana padana. S dodatkom vrhunskog istarskog ulja (Carpaccio je u četvrtak na stolu držao Mate i Antonio) i malo crnog papra, ovaj se minestrone pretvara u možda najbolji u Hrvatskoj. Uz srčani Carpacciov minestrone pili smo mineralno citrusni Blanc de blancs biodinamičke šampanjerije Ruppert-Leroy. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.