Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Razlog zatvaranja Orijenta u centru Zagreba vrlo je banalan: njegovi su kolači nejestivi

orijent

Vlasnici Orijenta angažirali su jedan jači gastroportal da objasne zatvaranje slastičarne u Petrinjskoj, na jednoj od najprometnijih zagrebačkih lokacija. Pa smo u tom tekstu mogli pročitati da je došlo do razilaženja u vizijama razvija između vlasnika i franšizera, i da se Orijent namjerava širiti po kvartovima, a ne u centru Zagreba. Sve to može biti djelomično točno, ali je posve nevažno. Ono što je važno jest sljedeće.

Prvo, novi vlasnik Orijenta u samo je tri godine uništio reputaciju svojedobno najbolje tradicijske slastičarne u Zagrebu. Drugo, novi vlasnik Orijenta to je učinio drastičnim rušenjem food costa i receptura bivših vlasnika.

Novi vlasnik Orijenta počinio je, primjerice, težak slastičarski zločin prema Orijentovim sladoledima, koji su do 2019. bili najbolji u Hrvatskoj, da bi se odmah po promjeni vlasništva pretvorili u turistički trash baziran na umjetnim aromama i okusima. Treće, novi vlasnik uveo je više kolača, koji su bili uvredljivo loši. Četvrto, novi je vlasnik pomislio da na istom šanku može prodavati kolače za ljude i za pse. Obožavamo pse, ali, ipak…

Novi vlasnik Orijenta učinio je niz Orijentovih kolača gotovo nejestivim, što je u suradnji s ne baš niskim cijenama moralo dovesti do zatvaranja. Debakl Orijenta zapravo je tipična posljedica intervencije ljudi koji nemaju pojma o ugostiteljstvu, a osobito ne o specijaliziranom ugostiteljstvu kao što je slastičarstvo , u taj osjetljivi posao. Danas je posve jasno kako bi za imidž i povijesno naslijeđe Orijenta bilo mnogo bolje da su ga originalni vlasnici prije tri godine zatvorili umjesto što su ga prepustili ljudima koji se prema Orijentu ponašaju kao prema trgovini automobilskih guma ili sanitarne opreme. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.