Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KULT PLAVE KAMENICE I ROMERQUELLE BIRAJU RESTORAN GODINE Peti je ManO2 s 88 bodova

restoran-godine-2022-05-mano2

ManO2 dvostruka je restoranska atrakcija. ManO2 gastronomski manje ambicioznim  gostima priprema prvorazredne steakove i vrhunski oboritu ribu. Onim zahtjevnijim gostima, kakvih je sve više, chef Hrvoje Kroflin kuha neka od najuzbudljivijih i najmodernijih jela u Hrvatskoj; Kroflinov se rukopis temelji na fermentacijama i vatri. Ovaj dvostruki pristup otežavajuća je okolnost kad je riječ o borbi za Michelinovu zvjezdicu, koju ManO2 po mnogočemu zaslužuje.

mano2

S druge strane, takav je pristup doveo ManO2 do zaista impresivnog uspjeha: restoran je gotovo neprekidno pun, a sve je prije nego jeftin. ManO2 u svom je najboljem izdanju restoran progresivne visoke kuhinje, kojim dominira jedinstveni, visokoenergični, rokerski rukopis chefa Kroflina.

No, za novi uspon restorana otvorenog prije desetak godina iznimno je zaslužan i sommelier Marko Rundek. Rundekove vinske karte spadaju među nekoliko najkompetentnijih u Hrvatskoj, sa sve više prirodnih vina. A ManO2 jedini je zagrebački restoran, uz Noel, koji podjednaku pozornost poklanja gastronomiji i vinima. Posebno je značajno da ManO2 ima još dosta prostora za napredak.

Römerquelle – Pouzdan partner vrhunske gastronomije

Romerquelle je jedan od najomiljenijih brendova mineralne vode na gastronomskoj sceni. Uz optimalnu nutritivnu kombinaciju sastojaka, tome doprinosi i elegantan dizajn boce za savršeno iskustvo ispijanja.

Pravila izbora

Restoran godine biraju profesionalci iz hrvatske ugostiteljske industrije: chefovi, investitori, menadžeri i novinari. Prvo mjesto donosi 10 bodova, drugo 8, treće 6, četvrto 4 i peto 2 boda. Nitko ne smije glasati za restoran s kojim je financijski povezan.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.