Deni Srdoč jedini je hrvatski chef koji je dvaput osvojio Michelinovu zvjezdicu; prvi put u Dragi di Lovrana, a drugi put u Nebu, i to samo nekoliko mjeseci poslije otvaranja restorana. Deni Srdoč prije četiri godine predstavljao je Hrvatsku na polufinalnom natjecanju za S.Pellegrino Young Chef, održanom u Milanu.
Deni Srdoč sve je to postigao do tridesete godine. Dapače, prvu je zvjezdicu dobio sa 27. Deni Srdoč, porijeklom s Krka, kuhati je počeo u obiteljskoj konobi. U Dragi di Lovrana dugo je vremena radio kao sous chef, da bi zatim preuzeo i bitno promijenio taj restoran na fantastičnoj lokaciji. Usput govoreći, zaista ne znamo što su vlasnici Drage di Lovrana mislili kad su mu dopustili da ode: tako talentirani, profesionalni i mladi chef puno je veći potencijalni kapital od cijele njihove zgrade, no proći će očigledno još dosta vremena da bi mnogi hrvatski ugostitelji i hotelijeri razumjeli stvarnu globalnu privlačnost i vrijednost visoke gastronomije.
Deni Srdoč odlučio je u Nebu proširiti koncept lokalnog i sezonskoh kuhanja na cijelu Hrvatsku, što znači da su sve hrvatske regije zastupljene ili tipičnim sastojcima ili modernom, fine dining verzijama tradicijskih jela. Sadašnji Srdočev koncept logičan je i napredan, ali ga je iznimno komplicirano realizirati. Osim što sjajno kuha, Deni Srdoč je u Nebu izrastao u vrhunskog restoratera: Nebo je lokal s najspektakularnijom atmosferom na cijelom Kvarneru, i s gotovo savršenim servisom po višim međunarodnim standardima. Deni Srdoč svakako spada među ključne protagoniste hrvatske restoranske industrije
Zmajska pivovara prva je prava hrvatska craft pivovara. Zmajska uskoro slavi deseti rođendan. Zmajska pivovara, uz stalne linije piva među kojima klasom iskače IPA Pozoj, proizvodi i niz sezonskih i autorskih gastronomskih piva. Naši su zimski favoriti Critters Went Beserk uz steakove i tamnu čokoladu, i Flanders Rouge uz sirovu tunu i jela pina umamija.
Chefa godine biraju profesionalci iz hrvatske restoranske industrije: chefovi, investitori , restoranski menadžeri, novinari. Svatko može glasati za pet chefova. Prvo mjesto donosi 10, drugo 8, treće 6, četvrto 4 i peto 2 boda.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.