Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Oštarija Trampov Breg u Marinićima pored Rijeke opravdano je veliki hit. Kuhaju tradicionalno i dobro a cijene su vrlo prijateljske

Kad smo nazvali Trampov Breg kako bismo rezervirali stol za dvoje, rekli su nam da su popunjeni u vrijeme koje smo mi željeli pa smo došli nešto kasnije. Trampov Breg je i tada bio pun. Slavili su se rođendani s puno članova obitelji, domjenci, neformalna druženja prijatelja, parovi na romantičnoj večeri. Prilično raznovrsno društvo okuplja Trampov Breg, a jasno je i zašto je uspješan.

trampov-breg-terasa

Kad smo sjeli za stol pažnju nam je prvo privuklo Claievo maslinovo ulje, puno bolji detalj od ulja iz diskontnih supermarketa. Nadalje, vinska lista je kratka ali stručno napravljena i targetirana. Sva vina na karti su vrlo dobra do odlična: Galić, Piquentum, Krauthaker, Clai, Testament, Boškinac, Dobravac i Stina.

trampov-breg-2

Jelovnik je pošten, nema jela opće prakse koja su gotovo uvijek ispodprosječna, već je lokal orijentiran na nekoliko domaćih tjestenina, steakove, meso i janjeće i svinjske koljenice. Publika je očito prihvatila korektne ugostiteljske navike Trampovog Brega. U Trampovom Bregu nemate osjećaj da vas varaju jezivim namirnicama, lošim jelima i groznim vinima po visokim cijenama.

Međutim, sve to ne bi imalo smisla kad se u Trampovom Bregu ne bi znalo kuhati. Od četiri jela koja smo probali jedno nije bilo dobro, dva su bila izvrsna, a jedno prosječno. Carpaccio koji smo uzeli nije bio dobar jer je na stol došao leden, kao da je tek izvađen iz hladnjaka. Carpaccio bi trebao biti sobne temperature kako bi se osjetili svi okusi mesa. Mi smo osjetili samo hladnoću. Jedino jelo koje zaista nije funkcioniralo. Glavna jela su bila izvrsna. Osoblje nam je reklo da u ponudi imaju i preporučuju teleće pećenje i “pašticadu”, odnosno goveđe obraze.

I tu Trampov Breg pokazuje možda svoju najbolju stranu. Jela su bez tehničkih pogrešaka, tradicionalna, ukusna i dolaze u zaista povećim porcijama koje sasvim sigurno zadovoljavaju gladne goste. Teleće pećenje dolazi s kiselim kupusom i vrlo dobrim krumpirom. Teletina nije suha već je sočna i mekana kakvo pečenje i treba biti. “Pašticada” od goveđih obraza inače dolazi s bijelom palentom, no za prilog smo zamolili domaće njoke i dobili ih bez pogovora. I ovo jelo, kao i teleće pečenje, vrlo dobro funkcionira. Meso je mekano toliko da se topi u ustima, a nije prekuhano. Umak je fenomenalan, a domaći njoki po našem mišljenju bolji su izbor od palente.

trampov-breg-3

Trampov Breg, dakle, ima čiste i pogođene tradicionalne okuse kakve voli najšira publika. Desert, kolač od pistacija, je prosječan, atraktivnog izgleda, ali industrijskog okusa. Servis je, što bi se reklo, narodni. Osoblje je prijateljski raspoloženo, konobari se šale s gostima, prepričavaju anegdote, ali i znaju svoj posao. Među ostalim, prate kako gosti piju i na vrijeme toče vino što ne srećemo često u ovakvim restoranima. Ambijent bi se mogao osvježiti suvremenijim detaljima, no nije kritičan za lokalnu oštariju izvan Rijeke. Treba napomenuti i kako Trampov Breg nije preskup. Četiri jela i butelju Boškinčeva Refula platili smo 550 kuna, što je s obzirom na količinu i kvalitetu vrlo prihvatljivo. 

TRAMPOV BREG

Marinići

HRANA -4  VINO 4 SERVIS 4 AMBIJENT 3

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.