Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
baner aspira 2
Divider Text

KULT PLAVE KAMENICE I ASPIRA BIRAJU MLADOG CHEFA GODINE Pavo Klarić ove je sezone snažno obilježio istarsku gastronomiju

mladi-chef-2022-pavo-klaric

Pavo Klarić lani se našao pred teškim zadatkom. Kako zamijeniti Dina Galvagna, jednog od najutjecajnijih chefova u modernoj povijesti hrvatske restoranske industrije? Dino Galvagno bio se dogovorio s vlasnicima luksuznog resorta San Canzian kraj Buja, da tijekom proljeća i ljeta postavi i vodi kuhinju San Canzianova restorana Luciano. Galvagno je početkom jeseni 2021. napustio San Canzian, a njegov je posao preuzeo sous chef Pavo Klarić.

Chef Pavo Klarić

Pavo Klarić bio je dovoljno pametan da ne pokušava imitirati Galvagna. Prvo, to je nemoguće, jer je Dimo Galvagno zaista originalan i dosta neponovljiv. Drugo, svaki glavni chef koji drži do sebe mora govoriti vlastitim jezikom. A Klarić je ove sezone progovorio s puno kreativnosti i autoriteta. Gospodin Klarić nije želio transformirati istarsku narodnu hranu u moderni fine dining, kao što je to prethodnog ljeta radio Dino Galvagno, nego je odlučio kuhati u osjetljivom, ali širokom području između fine dininga i gastronomske bistronomije, bazirajući svoja jela na zaista lokalnim i sezonskim sastojcima.

Rezultati su katkad bilI impresivni: divlje šparoge s kozjim jogurtom spadaju među najbolja jela of šparoga koja smo probali u Istri. A deblje rezani carpaccio od boškarina sjajan je primjer ispravne valorizacije jednog od istarskih simbola. Pavo Klarić iza sebe ima uspješnu sezonu: nadamo će da će ostati u San Canzianu. Pavo Klarić ušao je u Esplanadine kuhinje sa samo 14 godina. U najboljem hrvatskom hotelu proveo je desetak godina. Profesionalno je sazrijevao uz mentorstvo Ane Grgić Tomić. U San Canzian prešao je 2021. godine. 

Aspira College – Partner izboga Mladog chefa godine

aspira-skoko

Aspira je najvažnija kulinarska obrazovna ustanova u Hrvatskoj, koja izvodi nastavu u Zagrebu i u Splitu. S Aspirom redovito surađuju deseci renomiranih hrvatskih chefova i restoranskih menadžera. 

Pravila izbora

Mladog chefa godine biraju urednici Kulta Plave Kamenice u suradnji s vodstvom Aspire. Cilj izbora jest povećati vidljivost mladih chefova u profesionalnoj, kao i u široj javnosti.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.