Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Salo Tvrtka Šakote, Petre Jelenić i Cogita otvara se 9. siječnja a novi Le Kolač Roberta Hromalića sredinom veljače

Zagreb ulazi u 2023. godini s dva važna gastronomska otvorenja. Tvrtko Šakota 9. siječnja otvara Salo na Opatovini. Salo je konceptualni lokal u kojem će se pipremati kruhovi od starih sorti žitarica, tradicijski sezonski kolači od prirodnih sastojaka i Šakotina mala jela mikrosezonskog karaktera. Kuhat će se kava sa specijalnih parcela i točiti biodinamička vina.

U Salu ćete moći kupiti kruh, peciva i kolače za van, popiti kavu i pojesti salenjak ili krafnu (kad im je sezona) ali i brzo ručati. Chef Šakota otvara Salo u suradnji sa slastičarkom Petrom Jelrnić i Cogitom. 

Salo je potpuno originalan, inovativan projekt kakav hrvatska gastronomska scena dosad nije vidjela. Mjesec dana poslije Sala u Branimirovoj ulici  u kompleksu Park kneževa, Robert Hromalić otvara veliku i značajno promijenjenu verziju slastičarne Le Kolač. Početak rada Le Kolača u Branimirovoj bio je najavljen za listopad, ali su se radovi na uređenju uobičajeno otegli.

Novi Le Kolač sve će kolače dovršavati pred gostima. Osim deserta, Le Kolač će nuditi i brunch meni, sa salatama i opsežnim izborom sireva i suhog mesa. Čini se da će već tijekom zime zagrebačka ugostiteljska ponuda postati još bitno zanimljivija. A ni sada nije dosadna.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.