Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Belje je lansiralo novo pakiranje glasovitog Crnog kulena. Sad ga možete kupiti u izdanju za poklone, u elegantnoj crnoj kocki

kulen-kocke

Beljski Kulen crna slavonska jedna je od najprestižnijih delikatesa hrvatske mesne industrije. Crni kulen proizvodi se od genetski čistog stada crnih slavonskih svinja, koje žive na rubu Kopačkog rita, u režimu slobodnog uzgoja.

Svinje imaju puno prostora za šetnju i trčanje, niz bazena za kupanje, neograničenu količinu blata za valjanje, a od kiše i snijega mogu se skloniti u prostrane šatore. Beljske crne svinje hrane se, među ostalim, svježim voćem i povrćem. Njihovo meso neusporedive kvalitete i visoke intermuskularne masnoće, u Baranjki u Belom Manastiru manufakturnim se postupcima pretvara u zaista jedinstveni kulen, koji poslije sušenja na pravom dimu odležava oko pola godine. Crni kulen dosad se mogao kupiti samo cijeli, u pakiranjima većima od kilograma. 

Za ove je blagdane Belje, međutim, pametno odlučilo razrezati Crni kulen na pola. Polovice kulena, teške oko 650 grama i velike kao rukometna kopta, prodaju se u elegantnim crnim kockastim kutijama. Riječ je o slasnom i plemenitom božićnom poklonu koji se može pojesti cijeli kad se otvori. 

Foto/Kult Plave Kamenice

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.