Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Božićna groznica trese zagrebačke restorane: za ove se blagdane radi i na Badnju večer i na Božić

carpaccio-izbor

Zagrebačka tradicija nalaže da se Badnja večer prije ponoćke provede kod kuće, uz kućno kuhanje. Stoga je Badnjak najbolji dan za sve zagrebačke ribare, koji već do jedanaest sati znaju isprazniti kašete. Ovog se prosinca ta dugogodišnja tradicija mijenja. Zagrepčani i stranci u Zagrebu 24. prosinca žele večerati u restoranima.

Filip Horvat danas nam je rekao da je Theatrium već rezerviran za Badnjak i da će prvi put raditi na Badnju večer. Esplanade je, pak, prebukirana za božićni ručak. Chefica Ana Grgić Tomić jučer nam je kazala da je Zinfandel’s definitivno premali za sve goste koji na Božić žele ručati u Esplanadinom fine dining restoranu, pa će se božićni ručak posluživati i u Smaragdnoj dvorani. Carpaccio je, naravno, odavno prebukiran za ručak na Badnjak. U Londonu ili New Yorku oduvijek je savršeno normalno večerati vani na Badnjak i ručati vani na Božić. Sama činjenica da će ove godine restorani koji rade biti prezaposleni na Badnjak navečer i na Božić za ručak, govori o određenoj deprovincijalizaciji zagrebačkih društveno-gastronomskih običaja.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.