Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sutra se na Vrbanima otvara Wine & Friends, najambiciozniji vinski bar u Zagrebu

wine-friends-g

Prvo činjenice. Čaša šampanjca, Black Lansona, u Wine & Friends košta 59 kuna, što je koliko znamo najniža cijena za čašu ozbiljnog šampanjca u Zagrebu. Svaka boca koju gosti vinskog bara Wine & Friends kupe u vinoteci Wine & Friends na koju je bar naslonjen, otvara se za 100 kuna više od cijene na polici.

To znači da, primjerice, možete kupiti Dom Perignon za oko 1500 kuna i popiti ga, u vrhunskim čašama uz profesionalni servis, za oko 1600 kuna, što je opet najniža ugostiteljska cijena Dom Perignona u Zagrebu.

Treće, Wine & Friends priprema niz nacionalnih i regionalnih hladnih plata: španjolsku s pet godina starim serrano pršutom, sirom manchego i chorizom: talijansku s ndujom, mortadelom, pecorinom sardom i pršutom San Daniele; francusku s comteom, reblochonom, camembertom i terinom od patke, hrvatsku s kulenom Damjanović i tako dalje. Svi sastojci sa plata mogu se naručiti samostalno.

Četvrto, Wine & Friends, koji se otvara u osam ujutro, priprema bogati doručak, u rasponu od tramezzina s lososom i sendviča s mortadelom do kućne granole. Tu si i Kroštulini croissanti i panettone.

A sada dojmovi. Vinski bar Wine & Friends vizualno je definiran s dva impresivna i posve originalna elementa. Na zidu visi veliki, opasni propeler čuvenog američkog bombardera B 24 Liberator. Liberatori su tijekom Drugog svjetskog rata često letjeli nad Jadranom, ribarsko vinska obitelj Senjković pronašla je ovaj impozantni ratni dokument u vodama blizu Visa. A iz okruglog stola kraj šanka raste maslina.

Tu je još i vitrina s pršutima, salamama i sirevima. Wine & Friends istodobno se doima originalno, seksi i prijateljski. Iza Wine & Friends stoji Lu Ma Ekskluziv, sve agilniji zagrebački distributer i uvoznik vina i jakih pića.

Vinoteka Wine & Friends u Malogoričkoj ulici na Vrbanima otvorena je lani, a vinski bar, koji radi do kasno navečer, službeno se otvara sutra. Riječ je definitivno o najambicioznijem i najpametnije koncipiranom vinskom baru dosad pokrenutom u Zagrebu. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.