Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Dino Galvagno sutra kuha na Krauthakerovoj večeri u zadarskom restoranu 4 Kantuna

galvagno-4-kantuna

Iako već dugo ne vodi restoranske kuhinje, s iznimkom jedne sezone u istarskom San Canzianu, chef Dino Galvagno i dalje privlači pozornost hrvatske gastronomske publike. Što je više nego zasluženo. Dino Galvagno još je prije deset godina prvi u Hrvatskoj afirmirao glavne  postulate modernog restoranskog kuhanja: lokalnost, sezonalnost, održivost i zero waste.

Dino Galvagno bio je nekoliko dugih koraka ispred svog vremena: da se njegova Peta četvrtina otvorila danas umjesto prije deset godina, postala bi instantni hit. Osim što je zaista neprocjenjivo značajan za modernu hrvatsku gastronomiju, Dino Galvagno svojedobno je bio i jako popularan. U njegovom malom bistrou Prasac na Gornjem gradu stol se katkad čekalo tjednima. Dino Galvagno spada među najsnažnije brendove hrvatskog kuharstva. Stoga je logično da se svaki njegov nastup pretvara u prvorazredni gastronomski događaj.

krauthaker-martina
Vlado i Martina Krauthaker

A specifičnu težinu tom događaju daje Vlado Krauthaker, jedan od najznačajnijih hrvatskih vinara unatrag trideset godina. Zato je Krauthakerova  i Galvagnova večera, koja se sutra, u četvrtak 1. prosinca održava u poznatom zadarskom restoranu 4 Kantuna, uistinu iznimna atrakcija.

Chef Galvagno večeru u 4 Kantuna otvorit će masnom plavom tunom s vongolama i kremom od špinata. Slijede palenta s lardom, pečenom cvjetačom i uljem od kave, pa lički krumpir pečen u pačjoj masti sa sirom iz mišine. Galvagnova “pašticada” sa šljivama u octu od šljiva, korijenom peršina i gremolatom središnje je jelo večere koja se zatvara pečenom jabukom s fritulom i kremom od kozjeg mlijeka. Iz širokog Krauthakerova portfolija sutra će se u 4 Kantuna točiti pjenušac Julija, Graševina iz 2021, Chardonnay Rosenberg iz 2020. šampionska macerirana graševina Kuvlakhe, crni cuvee Mercs i genijalna slatka Graševina izbor suhih bobica. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.