Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tko je Tomica Đukić, chef hrvatske nogometne reprezentacije?

Tomica Đukić dolazi u fokus javnosti svake četiri godine, u vrijeme Svjetskog prvenstva u nogometu. Što je logično, jer je gospodin Đukić dugogodišnji chef hrvatske nogometne reprezentacije. No, gospodin Đukić puno je više od kompetentnog sportskog kuhara nutricionista. Tomica Đukić vjerojatno je najznačajniji  slavonski chef našeg doba.

Više puta imali smo sreću uvjeriti se u Đukićev talent i vještinu. Jednom nam je u prelijepom, dramatičnom ambijentu beljskog Starog podruma u Kneževim Vinogradima pripremio sjajnu večeru tijekom koje smo se prvi put upoznali sa stvarnim gastronomskim potencijalima crne slavonske svinje.

Par mjeseci kasnije u restoranu Zimska luka Đukić je skuhao još impresivniji fine dining ručak od CSS-a. Negdje 2020. ili 2019. u Zimsku luku hotela Osijek došli smo nenajavljeni i naručili s redovnog menija. Tomica Đukić bio je u smjeni, pa smo dobili maštovito predjelo od smuđa s grožđicama, a zatim fantastični snježnobijeli file smuđa s hrskavom kožom, uz neobičan, slastan pečeno restani krumpir.

Tomica Đukić, čovjek koji transformira i modernizira slavonsko baranjske kulinarske tradicije, spada među najbolje i najvažnije hrvatske kontinentalne chefove. Đukić je prije dvije godine napustio hotel Osijek da bi preuzeo posao glavnog kuhara osječke bolnice, gdje se nije dugo zadržao. Sada kuha u restoranu vinarije Josić u Baranji. Chef Đukić također je potpredsjednik hrvatskog ogranka ugledne globalne kuharske udruge Escoffierovi učenici.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.