Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PRODAJA JADRAN HOTELA Novi vlasnik u riječkom Kontu planira otvoriti fine dining restoran? 

Izraelska grupacija Brown Hotels danas je objavila kako je završena kupoprodaja riječkih Jadran hotela. Radi se o jednoj od najvećih hotelskih akvizicija u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko godina. Brown Hotels su preuzeli ukupno sedam hotela, dva restorana i jedan turistički kamp.

Akvizicija uključuje nekoliko hotela u centru Rijeke, koji su pomalo zaostali u vremenu iako se nalaze na atraktivnim kolacijama. Riječ je o hotelu Continental, hotelu Neboder i hotelu Jadran na Pećinama. Hotel Continental najstariji je aktivni hotel u Rijeci, a izgrađen je 1888. godine i projektiran od strane lokalnog arhitekta Mate Glavana po uzoru na mnoge zgrade iz Austro-Ugarske Monarhije. Nakon otvaranja hotel je vrlo brzo stekao popularnost zbog izvrsne lokacije u samom centru Rijeke i zbog raskošne kavane koja je sve do zatvaranja ostala omiljeno okupljalište Riječana.

Kont je generacijama jedno od najpopularnijih okupljališta mladih.  Posljednja obnova Continentala dogodila se 2008. godine, a niti ona nije profesionalno napravljena pa je dio fasade nastavio propadati. Danas Continental ima 65 soba i četiri apartmana. Iz Brown Hotel grupe pak entuzijastično najavljuju obnove starih Jadran hotela kao i dodatno ulaganje u popratne sadržaje poput fine dining restorana, noćnih klubova, bazena i spa zona. Ulaganje i obnavljanje Brown Groupe jedno je od mnogih najavljenih u Rijeci u zadnje vrijeme,  kojima se najveći grad na Kvarneru nastavlja okretati prema turističkom biznisu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.