Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

DOMINGO U THEATRIUMU Evo što je slavni tenor i dirigent večeao u restoranu Filipa Horvata

Placido Domingo, jedna od najvećih zvjezda klasične glazbe, prošle je subote nastupio u Zagrebu, u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Domingo je ove godine došao u Zagreb kao dirigent, a ne kao proslavljeni tenor, koji prodaje milijune nosača zvuka.

Poslije trijumfalnog koncerta u Lisinskom Domingo, njegova supruga Marta s niz suradnika i prijatelja otišli su na večeru u Theatrium, jedan od najboljih hrvatskih restorana. Večera je počela oko pola dvanaest, a chef Filip Horvat pripremio je dva menija.

Riblji jelovnik za Placida Dominga i njegovo društvo sastojao se od sirovog kvarnerskog škampa s dragoljubom, redukcijom starih sorti jabuka, uljem od škampa i cvijetom soli. Slijedile su sporo kuhane jadranske lignje s kremom od kukutruza, umakom od šafrana i majonezom od crnila jadranske sipe.

Glavno je jelo bio Fish Wellington; Horvatov Fish Wellington zapravo je file trilje od kamena lisnatom tijestu, s blitvom, kremom od gljiva, ribljim jusom, i umakom od bergamota.

Mesni jelovnik za Domingovu večeru u Theatriumu sastojao se od srnećeg tartara, kasnojesenskog povrća, i mangulice s s kremom od grilanih višanja, pršutom, crnim češnjakom  i zelenim jabukama. Za desrete su posluženi tiramisu s kremom od mascarponea i whiskeya i krema od naranče s meringom od naranče, koricom naranče i sladoledom od jogurta. 

Večera u Theatriumu potrajala je do duboko u noć. Jako je dobro za Zagreb i za hrvatsku gastronomiju, što je jedan do najčuvenijih svjetskih glazbenika izabrao baš toliko dobar restoran. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.