Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Prvi Bregfest, održan jučer u Zagrebu, bio je toliko uspješan da će organizatori iduće  godine morati potražiti veći prostor

U petak popodne u zagrebačkom klubu AvantGarden na Zapadnom kolodvoru održan je prvi Festival vina Bregovite Hrvatske. Bregovita Hrvatska, podsjetimo, obuhvaća Zagorje, Međimurje, Plešivicu, Moslavinu i Zelinu.

Vinari ovih vinogorja dosad nisu zajednički nastupali, što je šteta jer su manifestacije   poput Bregfesta atraktivna prigoda da se njihova vina, koja znaju biti zaista iznimno dobra, dodatno javno afirmiraju.

Na jučerašnjem je Bregfestu nastupilo više od dvadeset vinarija sa stotinjak vina. Posebno veseli što su na Bregfest došle i neke od najuglednijih hrvatski vinarija, poput Šembera. Bili su tu i Štampar, Dvanajščak-Kozol, Puhelek, Kopjar, Bolfan, Bodren i mnogi drugi.

Ivana Puhelek

Bodrenov Rizling iz ledene berbe iz 2015. u ovom je trenutku upravo senzacionalan. Šemberi su točili teško dostupni, radikalni  pjenušac 96, a Kopjar je predstavio liniju  ekoloških pjenušavih vina. No, najviše nas je iznenadila dobra posjećenost prvog Bregfesta.

Boris Drenški

Već u četiri popodne velika hala na Zapadnom kolodvoru bila je gotovo puna, da bi se do pet potpuno ispunila. Parking je bio prepun. Čini se da će organizatori Bregfesta iduće godine morati potražiti veći prostor.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Prvi Bregfest, održan jučer u Zagrebu, bio je toliko uspješan da će organizatori iduće  godine morati potražiti veći prostor

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min