Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Za dva sendviča u zagrebačkoj paninoteci Mangia recepte je napisao Mario Mihelj, chef El Tora i Mareda

Jučer smo prošli kraj paninoteke Mangia u Medulićevoj ulici, koja je u vrijeme ručka bila uobičajeno puna. Paninoteka Mangia, otvorena u proljeće ove godine, uspješna je ekstenzija brenda Mangia, čije obje zagrebačke trgovine ostvaruju prilično dobre promete. Dućani Mangia simpatični su, veselo uređeni izlozi pristupačne talijanske hrane srednjeg ranga.

U Mangiji nema tri godine starih pršuta ni pet godina starih parmezana, ni velikih barola ni brunella. Ali, skoro sve što se prodaje ukusno je ili barem korektno, a Mangijin uspjeh dokaz je da ni jedan bar donekle hedonistički grad ne može imati previše talijanskih gastro dućana.

Paninoteka Mangia, koja se nalazi odmah pored originalne Mangia trgovine blizu Britanskog trga, nudi focaccie, deserte i točno deset sendviča, koji se pripremaju po narudžbi, i za koje se koriste mortadele, šunke, pršuti i salame iz trgovine.

Zanimljivo je, međutim, da je dva sendviča kreirao Mario Mihelj, glavni chef Mareda i El Tora. Radi se o Il Padrine Roastbeefu i Porchetti. Suradnja vrhunskih chefova s nepretencioznim zalogajnicama ispravan je put za oplemenjivanje svakodnevne prehrane.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.