Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

RAT PROTIV VOTKE Putin je bijesan, od početka invazije na Ukrajinu njegovi suradnici piju više nego ikad

putin-g

Neovisni ruski portal Meduza objavio je neugodnu priču iz Putinovih krugova. Prema njihovim izvorima iz Kremlja, Putin je zabrinut jer njegovi najbliži suradnici sve više piju. Otkad je počela invazija na Ukrajinu, piše Meduza, kremaljska elita se gotovo ne trijezni. Piju sve više votke. Razlog je navodno loša atmosfera. “Od veljače, votka nam je glavni način liječenja stresa,” tvrdi Meduzin sugovornik.

Neki Putinovi suradnici, koji nisu bili poznati po sklonosti votki, pretvaraju se u alkoholičare. “Ministri, njihovi podređeni, čaki i neki zamjenici premijera, ljudi iz predsjedničkog ureda i Vijeća sigurnosti, direktori državnih firmi, guverneri, svi su počeli više piti.” Problem s alkoholom je navodno toliki da se disciplina raspada. Neki dolaze na sastanke i važne skupove potpuno pijani. “Rusija sve više osjeća štetne posljedice rata u Ukrajini, sankcije nagrizaju zemlju, a najveći razlog stresu su Putinova očekivanja da od birokrata,” piše Meduza.

Putin, objašnjavaju, većinu ruskih najviših dužnosnika nije uopće obavijestio o svojim namjerama da napadne Ukrajinu. Mnogi od njih od veljače se nisu oporavili od toga. “Mnogi od njih vjeruju da je Putinova strategija luđačka i da će ih upropastiti. Svi su u šoku i konfuzni. Okrenuli su se boci i neki od njih niti žele niti više ne mogu prestati piti,” tvrdi sugovornik iz Kremlja. 

Iako su neki počeli izostajati sa sastanaka i sramotiti se u javnosti, vođa još nikoga nije razvlastio. Ali, tvrdi Meduzin izvor, to nije isključeno. Trenutno traži samo da se saberu i ne skriva ljutnju zbog votke. Putin je nedavno upozorio Aleksandra Avdejeva, guvernera oblasti Vladimir, da pod hitno smanji lokalnu stopu alkoholizma. Avdejev tvrdi da Vladimir nema posebnih problema s alkoholizmom, ali svi u strukturama znaju da je Putinovo nasumično upozorenje njemu zapravo poruka svima.

U video pozivu Putin je održao predavanje u kojem je Avdejevu rekao da “ne smije ništa zabraniti, ne smije previše dizati trošarine, poreze ni cijene” već da mora “pojačati propagandu zdravog života, posebno među muškarcima.” Guverneru je naredio da “razvije infrastrukturu za vježbanje i posveti dužnu pažnju kulturnim institucijama.” 

Slično naređenje dobio je i načelnik oblasti Kirov Aleksander Sokolov, inače poznat kao čovjek koji ne pije. Putin ga je upozorio na “visoku razinu alkoholiziranja” u Kirovu i rekao mu da “nije vrijeme za guranje problema pod tepih i zataškavanje, već za suočavanje s prioritetnim problemima.” Dva izvora iz Kremlja za Meduzu su objavila da osim zbog rata u Ukrajini Putinovi dužnosnici piju i zbog “svojih privatnih ratova”, osobnih i obiteljskih problema s kojima se više nemaju energije suočavati.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.