Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Pogledali smo novi serijal Chef’s Table Pizza. Epizoda s Francom Pepeom je izvrsna

Netflixov serijal Chef’s Table dobio je novi spinoff, Chef’s Table Pizza u potpunosti posvećen najpopularnijem jelu na svijetu. Onima koji su gledali prijašnje inačice Chef’s Tablea, format snimanja je u potpunosti poznat. Ovaj put emisija kroz šest epizoda prati šest pizza majstora i njihove vrlo osobne priče.

Prva epizoda posvećena je američkom pizzaiolu Chrisu Biancu koji je napravio revoluciju u Americi inzistirajući na prirodnim sastojcima. Producenti naravno nisu mogli, niti smjeli zaobići Italiju, pa se tako druga epizoda odvija u Rimu gdje je fokus na Gabriele Bonciu, “Michelangelu Pizze”. Ova epizoda je izrazito zabavna zahvaljujući Bonciju koji vodi gledatelje kroz svoj put od skromnog pizzaiola do televizijske zvijezde i karikature. Bonci je majstor pizze al taglio i zaslužan za neka druga jela poput pržene carbonare. 

Najbolja epizoda serijala bavi se Franco Pepeom i njegovom pizzerijom Pepe in Grani u Caserti, neospornom svjetskom središtu pizze. Francova priča je obiteljska i osobna. Franco Pepe voli tradiciju i istodobno se bori protiv nje. Mnogi se slažu kako je upravo Franco redefinirao pojam pizzaiola. Njegove pizze najimpresivnije su u cijelom serijalu. 

Posebno je zanimljiva epizoda smještena u Kyotu, gdje chef Yoshihiro Imai gotovo samurajski govori o pizzi i sastojcima koje stavlja na nju, dok lista Nominu knjigu. Imaiju je Noma velika inspiracija, neko vrijeme je i stažirao u Nomi. Imai pokušava spiritualno prenositi svoju ljubav prema pizzi gostima. Neke epizode nisu najzabavnije, no svakako su vrijedne gledanja jer se u svakoj epizodi može ponešto novo naučiti.

Chef’s Table ne otkriva ništa revolucionarno u tome što je potrebno za dobru pizzu. Svi pizza majstori slažu se da je za to potrebna ljubav prema pizzi, razumijevanje sastojaka i tijesta, lokalnost sastojaka i mnogo truda. Mnogo je zanimljivija druga strana priče koju producenti vješto pokazuju, a to je što je potrebno žrtvovati kako bi se vodio uspješan restoran, pa makar to bila i pizzerija koja izbacuje samo jedno jelo. Tako su neki od chefova dobili zdravstvene probleme zbog odanosti poslu, neki su dobili slavu i nisu znali kako se nositi s njom, velika većina je uništila obiteljske odnose, a skoro svi imaju nevjerojatnu količinu stresa i brige. Restoranski posao je takav da nema apsolutnih pobjednika, već puno izmorenih ljudi koji slijede svoju strast. Chef’s Table ove priče pokazuje intimno i bez zadrške. 

Kao i u prijašnjim verzijama, serija je prekrasno snimljena. Svakako preporučujemo mnogim hrvatskim pizzerijama i kuharima da je pogledaju. Drago nam je da se Chef’s Table diversificira i nadamo se da će se nastaviti snimati. 

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Pogledali smo novi serijal Chef’s Table Pizza. Epizoda s Francom Pepeom je izvrsna

by Luka Peranić time to read: 2 min