Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NE PREPORUČUJEMO Goveđi i riblji temeljci norveškog brenda Home Chef neugodno su loši

Danas smo u Harissi u Masarykovoj kupili odličan Ol Texas umak od chipotlea, tridesetak grama izvrsnog sušenog habanera i dva baš jako razočaravajuća temeljca temeljca u kartonskom pakovanju. Norveška tvrtka Salsus prije šest je godina pokrenula brand Home Chef za proizvodnju temeljaca i umaka od prirodnih sastojaka. Umaci i temeljci pakiraju se u dobro dizajnirane kartonske kutije. U Hrvatskoj proizvode Home Chef “namijenjene profesionalcima i kućnim kuharima” distribuira zagrebačka Harissa.

Iskreno govoreći, ne znamo ni jednog odgovornog profesionalca, koji bi poželio koristiti temeljce Home Chef, a ni amateri s bar malo višim kulinarskim kriterijima neće se usrećiti ovim prirodnim, ali dosta neukusnim proizvodima.

Riblji temeljac, dugo kuhan od povrća i kostiju bijele ribe iz sjevernog mora, ima onaj težak miris po ribarnici pred zatvaranje kad riba više nije svježa.  Okus je jednako loš: tanak, kiselkast, nesvježe riblji i prilično iritantan.  Ovaj bi temeljac trebalo izbjegavati pod svaku cijenu.

Goveđi temeljac Home Chef manje je neukusan od ribljeg, ali je opet vodenast, tanak, nekoncentriran i indiferentan. Goveđi temeljac Home Chef, skuhan od goveđih kostiju, mesa i povrća, neće pokvariti vaš rižoto ili umak, ali ga neće ni obogatiti. Kartoni temeljaca Home Chef od pola litre koštaju 43 kune.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.