Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Puli je sahranjen Franko Lukež, velikan hrvatske publicistike i novinarstva

U srijedu u 11 sati na pulskom je groblju ispraćen Franko Lukež, glavni ideolog istarske restoranske scene i jedan od najvažnijih hrvatskih gastronomskih i vinskih novinara. Na sprovodu se okupilo nekoliko stotina ljudi, uključujući mnogo istaknutih protagonista hrvatske vinske, restoranske i turističke industrije.

Tihom i decentnom oproštaju što ga je vodio franjevački svećenik nazočili su, među ostalima, uljar Duilio Belić, vlasnica Plavog podruma Daniela Kramarić, suvlasnik Noela Ivan Jug, direktor Istarske turističke zajednice Denis Ivošević, vinar Moreno Coronica, sommelieri Sandi Paris, Željko Bročilović Carlos, Filp Savić, vlasnik San Rocca Tulio Fernetich, Tedi Chiavalon i mnogi drugi…

Oproštajni je govor održao Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma i bivši ministar  turizma. Od Lukeža se emotivnim riječima oprostio i Edi Maružin iz Gustafa. Karmine su se održale u poznatoj konobi Alla Beccaccia u Valbandonu.

Franko Lukež napisao  je nekoliko izvrsnih regionalnih kuharica, surađivao je u brojnim regionalnim i nacionalnim medijima, uključujući Kult Plave Kamenice, punih četvrt stoljeća uređivao je kompetentan restoranski vodič Gourmet Istra, a od 2012. godine do smrti obnašao je dužnost predsjednika Hrvatskog sommelier kluba. Uz sve to, Franko je bio sjajan čovjek. Nedostajat će nam. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.