Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Marko Turković napustio je Sopal i otvara svoj restoran

Marko Turković, najbolji mladi chef godine u izboru Kulta Plave Kamenice, upravo je otišao iz gastro bistroa Sopal u Teslinoj  ulici.

Sopal je jedan od najmodernijih restorana u Zagrebu, koji je unatrag godinu dana stekao iznimno pozitivnu reputaciju gastronomskim, ali i cjenovno široko prihvatljivim jelima, kao i ultraurbanim i beskrajno zabavnim  ambijentom.

Sopal je punkerski restoran s izvrsnim tartar  biftekom i nizom drugih uzbudljivih, gotovo jeftinih jela, i s vrlo korektnom vinskom listom.  

Preksinoć je Sopal bio pun kasno iza ponoći. Marko Turković mladi je chef koji je godinama prije Sopala radio u krajnje ozbiljnom fine diningu, uključujući  Mirazur. U Zagrebu je bio sous chef Hrvoju Kroflinu u Manu2, a na Pagu je kratkotrajno vodio Michelinov restoran Boškinac. Novi Sopalov restoran trebao bi se otvoriti ove godine u Zagrebu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.