Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nicolas Sarkozy i Carla Bruni počeli su proizvoditi rose u Provansi 

Nicolas Sarkozy nije poznat samo kao jedini francuski predsjednik čija je supruga top model (bivša prva dama Carla Bruni). Sigurno  nije prvi francuski predsjednik optužen za korupciju (kod kuće služi zatvorsku kaznu za nelegalno financiranje kampanje 2012.). Sarkozy je, međutim, jedini francuski predsjednik koji je javno rekao da ne voli vino. Nije se ni trudio glumiti kao neki njegovi prethodnici. Što ga nije spriječilo da postane vinar.

Nicolas Sarkozy i Carla Bruni na tržište će uskoro pustiti svoj rose, proizveden na provansalskom imanju Château d’Estoublon. Vinariju su 2020. kupili od obitelji Reboul-Schneider, zajedno s još dva vlasnika. Jedan od njih je obitelj Prats, bivši vlasnici Château Cos d’Estournela.

Château d’Estoublon

Paris Match piše da je na vinariji uređen i luksuzni smještaj, a proizvode i maslinovo ulje iz maslinika koji se protežu na 120 hektara. Vinograda imaju 18 hektara.  Enologinja je Anaïs Maillet, ali Carla Bruni novinarima je rekla da je i ona izravno angažirana na proizvodnji vina. “Nisam samo registrirala svoj brend Roseblood, sudjelujemo i u odlukama o kupažiranju. Sve je to relativno, rekla bih da u procesu dajemo svoje dojmove,” pojasnila je Bruni. Dodala je da je njen suprug, iako ne pije alkohol, štitio francuski vinsku industriju dok je bio na vlasti.

Ili kako je to Sarkozy znao reći “Ne morate prakticirati nešto da bi vas zanimalo i da biste to razvijali.” Prema tvrdnjama Carle Bruni, Sarkozy u proizvodnji rosea sudjeluje tako da samo miriše vino, eventualno kuša i ispljune. “On ne voli okus vina a još manje gubitak kontrole. Možda je i bolje tako. Moj suprug je toliko vibrantan, da je razvio sklonost piću ne znam gdje bi to završilo,” rekla je. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.