Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Projekt aROMA definitivno je uspio. Ispred gelateria aROMA na cijelom Jadranu stvaraju se dugi redovi

Prije tri godine na Hvaru začudili su nas svakodnevni redovi ispred jedne male, lijepo uređene sladoledarnice. Premda ne volimo stajati u redu, jedne smo večeri odlučili biti strpljivi i provjeriti zašto toliko ljudi čeka na dvije ili tri kuglice gelata. Pa smo i mi čekali petnaestak minuta, da bismo probali sladoled kakav se zaista nije mogao usporediti ni sa kakvim sličnim proizvodom dostupnim u Hrvatskoj.

Ovog su se ljeta gelaterije aROMA proširile cijelim Jadranom. Trenutno ih je sedamnaest, od Istre, preko Bola i Hvara do Dubrovnika. I pred svima se stvaraju redovi, što potvrđuju.  Projekt aROMA definitivno spada među gastronomske fenomene koji su obilježili ovo ljeto na Jadranu. aROMA je mnogim jadranskim ljetovalištima dala vrhunski slatki sadržaj kakav im je  kronično nedostajao.

A radi se tek o početku puno veće priče: aROMA, naime, planira otvoriti novih 33 gelateria 2023. pa onda još pedeset u naredne dvije godine. Podsjetimo, aROMA je manufaktura prirodnog gelata, s više od pedeset okusa koji se sezonski mijenjaju. aROMA u voćnim gelatima koristi živo, svježe voće, u gelatu od pistacija pistacije iz sicilijanskog Brontea, u gelatu od lješnjaka pijemontske lješnjake, dok se gelato od limuna i bosiljka proizvodi od svježe cijeđenog limunova soka. aROMA ne koristi umjetne boje, okuse ni aditive. Fenomenalno je što je proizvod s tako visokim kriterijima postao masovno popularan.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.