Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SLUČAJ PULSKOG FORUMA Dragi ugostitelji, nikad i nipošto nemojte tući svoje goste

Dakle, u nedjelju navečer u Puli se dogodio dosta jedinstven incident: osoblje restorana Forum na Forumu pretuklo je gosta koji nije platio račun za pizzu i pivo. Rabijatni konobari iz Foruma na Forumu svog su nediscipliniranog gosta prilično gadno demolirali: slomili su mu rebro i ruku.

Ovakve su se stvari dosad dešavale ili u striptiz klubovima kad gosti nisu htjeli plaćati par tisuća eura za loš šampanjac, ili u polumračnim krčmama u kakve nitko razuman ionako ne zalazi.  Ali, baš se nikad ništa slično nije dogodilo u restoranu i centru bilo kojeg istarskog grada.

Gost, koji je i sam iz ugostiteljske obitelji, možda je provocirao Forumovo osoblje. Možda je bio bezobrazan ili nepristojan. Ali, zaposleni u restoranu baš nikada ne smiju tući svoje goste. To je jedna od glavnih pretpostavki njihova posla.

Pulski Forum, gostionicu iz one tužne kategorije pizza, pasta, grill, calamari, nadležne bi vlasti trebale zatvoriti zbog remećenja javnog reda i mira. Konobari koji su sudjelovali u obračunu sada bi trebali sjediti u pritvoru.

Ali, važnije od svega toga jest bazično pitanje: kako bilo tko može raditi u poslu koji se zove ugostiteljstvo i istodobno, i to pred vlastitim restoranom, pretući gosta, štogod da im je gost govorio?

Ono što se u nedjelju navečer dogodilo u Puli upućuje na dvije činjenice. Prvo, dosta je očigledno da napadači imaju manji ukupni IQ od inspektora Rexa, jer su usred sezone ugrozili svoj posao i svoj restoran. Drugo, važnije: kakva to pobogu profesionalna kultura vlada u restoranu Forum, kad osoblje smatra da može napadati goste ? 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.