Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Državna inspekcija zatvorila je Spirito, restoran u kojem radi najiskreniji konobar na Jadranu

konobar-g

Viralna priča o najiskrenijem konobaru na Jadranu dobila je svoj nastavak. Spirito Summer Place, restoran u kojem radi neizmjerno duhovit i iskren konobar, državna inspekcija je zatvorila jer ne poštuje ni minimalne uvjete te nema rješenje za rad.

Morski.hr piše kako su vlasnici Spirita bespravno izgradili objekt, uzurpirali pomorsko dobro i privatnu imovinu na otoku Tijatu. Zavrzlama traje već sedam godina. 

Mještani tvrde da su im zemljišta poremećena, a nasljedstvo ugroženo te su tako odlučili podnijeti tužbu DORH-u. Priča tu dobiva i politički karakter. Sjednica vijeća na temu bespravne gradnje sazvana je još 2020., ali je prekinuta. Mještane se počinje zastrašivati gubitkom posla, obavijesnim razgovorima i mobingom.

Priča se mijenja promjenom vlasti. Index.hr prenosi kako je vlasnik restorana, napravljenog na tuđoj parceli, danas napao novinarku Maju Sever dok je fotografirala sporni objekt. Novinarka je napadnuta verbalno i fizički, a intervenirala je i policija.

Napadi na novinare, bespravna gradnja, uništavanje pomorskog dobra, nepoštivanje tuđeg zemljišta, zastrašivanje oporbe i mještana, stvari su koje narušavaju izgled naše obale, turizam kao i život lokalnih ljudi. Mještani još govore kako su izgrađeni i apartmani te privezišta. S pravom se pitaju, kako se plaćao porez na sve te investicije. Najiskreniji konobar na Jadranu svakako ne bi trebao ostati dugo bez posla, a nadamo se da će naći legitimni restoran gdje se vlasnici ne bave polulegalnim radnjama.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.