Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Rijeci se otvara Domino’s Pizza, lanac će se širiti na cijelu obalu

dominos pizza

Hrvatska franšiza najpoznatijeg američkog lanca pizzerija najavila je širenje na hrvatsku obalu. Kako prenosi riječki portal fiuman.hr, prvi Domino’s na našoj obali trebao bi se otvoriti upravo u Rijeci. Suvlasnik franšize gospodin Mihael Sviben, kazao je da je Domino’s trenutačno u velikoj ekspanziji u Zagrebu.

U planu je otvaranje novog Domino’sa u Petrovaradinskoj ulici, a nakon toga planiraju još tri ili četiri lokacije u glavnom gradu. Logično je daljnje širenje po cijeloj zemlji. Rijeka, u kojoj korektne pizze možemo nabrojati na prste jedne ruke, možda je i najrazumnije mjesto za širenje ove američke franšize. Otvorenje se može očekivati unutar dvije godine. 

Sa svojih 18.000 lokacija Domino’s je najveći lanac pizzerija u svijetu te je najpoznatiji po strogom principu dostave unutar 30 minuta od narudžbe. Ovaj poslovni model trebao se pokazati kao pun pogodak za vrijeme pandemije kad je otvorena prva franšiza u Hrvatskoj. Nakon sporog starta i propuštenih prilika da zauzme što veći udjel na tržištu, Domino’s je očito spreman postati novi McDonald’s na hrvatskoj fast food sceni. Nažalost, Domino’s će uvijek kvalitetom biti u kategoriji fast fooda. Navedeno podrazumijeva jeftine sastojke i loše tijesto u korist brzine i široke cjenovne dostupnosti. No, novi i popularni američki brendovi lanaca brze hrane uvijek pronađu svoju publiku. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.