Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KHALA, 1. SRPNJA OKO 22:00  Gošća: Možete mi molim vas napraviti novi koktel, ovaj zaudara po čepu. Konobar: Barmeni vam ne žele napraviti novi koktel 

khala-terasa

U petak navečer petero 18-godišnjaka došlo je na koktele i nešto snackova u zagrebačkki klub Khala kraj Kaptol Centra. U tom je društvu bila i naša posebna izvjestiteljica iz zagrebačkog clublanda, koja je za početak naručila Hugo. Hugo je popularan, jednostavan koktel izmišljen u Austriji prije 17 godina, koji se bazira na sirupu od bazge i proseccu, ponekad se koristi suho bijelo vino. 

Konobar je našoj klupskoj reporterki donio Hugo koji je, međutim, žestoko zaudarao po čepu. Gošća je pristojno zamolila za novi koktel. Konobar je profesionalno prihvatio pritužbu i otišao do šanka po novi Hugo. Vratio se nakon par minuta, i doslovno rekao da barmeni ne žele napraviti novi koktel. Zatim je rekao da će on to ipak nekako srediti.

Poslije petnaestak minuta naša je novinarka, zahvaljujući upornosti profesionalnog konobara, ipak dobila ispravni Hugo umjesto onog prvog teško kontaminiranog. Ali, kako se to pobogu Khalini barmeni ponašaju prema gostima i prema svom poslu; prvo gošći pokušavaju uvaliti koktel od pokvarenog vina, a zatim odbijaju napraviti novi. Ova razina amaterizma zahtijevala bi momentalni otkaz kad bi na tržištu postojali zamjenski radnici koji, kako znamo, trenutno ne postoje.

No, Khalin problem nisu samo nemarni i neprofesionalni tipovi za šankom. Khalin su problem i sastojci u kuhinji. Prije nekoliko mjeseci naša je novinarka naručila nigiri od otora, masnog dijela plave tune, koji uvijek ima blijedu boju i mora se topiti u ustima. Khala joj je pod otoro pokušala podvaliti jarko crvenu tunu plastične, tvrde teksture. Khala se, očito, već dulje vrijeme nalazi u spirali rušenja svih profesionalnih standarda, bilo da je riječ o baru ili kuhinji.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.