Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ana Roš i Teo Fernetich prošle su subote u San Roccu kuhali kebabe od mrkve, tortilje s janjetinom i još mnogo jela od lokalnih sastojaka

Ana Roš voli Istru. Ana Roš redovito dolazi u Istru, a uskoro bi u Savudriji trebala otvoriti svoj prvi hrvatski restoran. Stoga nije neobično da je vlasnica Hiše Franko, svojedobno najbolja svjetska chefica prema World’s 50 Best, prošlog vikenda  gostovala u Istri, gdje je u San Roccu kuhala s Teom Fernetichem.

Teo Fernetich, sin Tulia Ferneticha, član je druge generacije   obitelji koja je prije dvadesetak godina osnovala jedan od prva dva hrvatska gastrohotela. San Rocco je danas sinonim za Brtoniglu, lijepo malo mjesto okruženo velikim vinogradima: par kilometara od San Rocca nalazi se šampionska vinarija Cattunar a samo pet ili šest minuta vožnje dalje prema zapadu, sve bolja Veralda i vinogradi izvrsne debitantske kuće Bastian.

Ana Roš kuhala je u San Roccu kako bi pomogla još snažnijem  pozicioniranju Brtonigle kao jedne od najuzbudljivijih istarskih gastronomskih destinacija.

Gospođa Roš i gospodin Fernetich u subotu 18. lipnja pripremili su niz atraktivnih jela od lokalnih sastojaka, uključujući tortilje od istarske janjetine, torteline s brudetom i kebabe od mrkve. Gostovanje Ane Roš u Brtonigli optimalna je vrsta gastronomske i turističke promocije zapadne Istre.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.