Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Dežman Mini Bar Marina Karinje i Dina Zukića najuzbudljiviji je lokal za alkoholne izlaske u centru Zagreba

Dežman Mini Bar nastao je prije nekoliko godina, kao sprecijalizirana miksološka ekstenzija popularnog bara Dežman u Dežmanovom prolazu s Marijanom Maksanom kao glavnim barmenom. Prva verzija Dežman Minija, uvjerljivo najbolje uređenog zagrebačkog lokala za uživanje u alkoholu, ugasila se uslijed pandemije.

Privlačan prostor udaljen samo dvadesetak metara od gužve u Ilici, stajao je prazan do ovog proljeća, kad je Marino Karinja preuzeo Dežman Mini Bar gdje upravo iskušava nove barske poslovne modele.

Dežman Mini, naime, radi samo tri dana u tjednu, četvrtkom, petkom i subotom od 16 sati, što utječe i na cijenu najamnine, ali i na bolju kondiciju osoblja, koje se ne doima iscrpljeno i nervozno nego, naprotiv, puca od entuzijazma.

Marino Karinja

Marino Karinja ugledni je riječki barmen, koji je pobjeđivao na domaćim i sudjelovao na važnim internacionalnim miksološkim natjecanjima.

Splitska  ga publika poznaje kao barmena gastrotainment pizzerije Bokamorra, a zagrebačka kao autora koktelske liste za popularni fusion restoran Izakaya.

Karinja je, dakle, prije točno dva mjeseca, u potpunoj tišini, bez najava u medijima, ponovno otvorio Dežman Mini Bar. Koji se odmah počeo puniti gostima željnim vrhunskih koktela i stimulativne atmosfere.

Karinja i Dino Zukić sastavili su kartu s jedanaest koktela. Pet je potpisnih, dva su koktela gostujućih barmena, a četiri modernizirane verzije klasika.

Ovog smo petka s liste signature koktela probali prvo vrlo svježi, naglašeno zeleni Grass is Greener koji se sastoji od gina Napue, L’Aperitiva Nonnino, Luxardova Bittera Bianco, Cmrečnjakovs Sauvignona s ublaženom kiselinom i arome kaffir limea, koja se sprejom pošprica po koktelu.

Zatim nam je gospodin Karinja izmiješao Ol’ Lemington, koktel na bazi Brugal 1888 ruma s bijelim likerom od kakaa, sherry fina i čokoladnih bittera. Ovaj moćni koktel pun okusa tamne čokolade, osvježen je sjajno odmjerenom uporabom suhog sherryja.

S liste moderniziranih klasika kušali sno impresivni Oaxaca Old Fashioned, opaku mješavinu odležane tekile, mezcala, sirupa od agave i bittera.

Kasnije smo još probali nekoliko neobičnih Curado tekila, obogaćenih raznim vrstama macerirane agave. Ona s espadinom, sortom agave od koje se peče mezcal, plemenita je i ozbiljna.

Dežman Mini Bar je i u petak navečer, usprkos TV prijenosu nogometne utakmice između Hrvatske i Danske, bio prepun.

Cijene koktela koje se kreću od 50 do 75 kuna, očito su dobro pogođene. Okusi koktela su široko prihvatljivi ali kompleksni, s integritetom, bez kičastih elemenata i viška slatkoće. Atmosfera u Minibaru vesela je i naglašeno antiprovincijalna, čime se brojni zagrebački lokali ne mogu pohvaliti.

Dežman Mini Bar je definitivno najuzbudljivije mjesto za alkoholne izlaske u centru Zagreba. Minibar će raditi cijelo ljeto. Karinja i Zukić više ne žele odrađivati sezonu  na moru. Što je također statement.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.