Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jesu li, napokon i zasluženo, došla teška vremena za rovinjske turističke restorane? 

losi-turisticki-restorani

Glas Istre jutros je objavio veliku reportažu iz Rovinja. U tekstu se prvo kaže da je Rovinj prepun i da bilježi veći broj turista nego u lipnji rekordne 2019. godine. Zatim se, međutim, konstatira da gosti malo troše, što se ilustrira tvrdnjom da konobari  stoje ispred praznih restorana na rivi, pokušavajući privući pokojeg gladnog gosta. Kad bi ova tvrdnja bila točna – u što nismo sigurni jer smo u četvrtak u pola osam prošetali rovinjskom rivom i vidjeli dosta solidno popunjenih restorana – bila bi to izvrsna vijest za rovinjski turizam.

Naime, restorani na rovinjskoj rivi, ne računajući Rio i Kantinon, najgore su moguće turističke zamke. Riječ je o restoranima koji istodobno prodaju  pizzu, škampe, pastu, čevapčiće i ribu, a kompletna im se ponuda bazira na zamrzivačima i industrijskim pojačivačima okusa.

Rovinj ima najviše five star hotela i heritage hotela na sjevernom Jadranu. Većina gostiju iz hotela s pet zvjezdica prirodno zaobilazi restorane poput onih na rovinjskoj rivi, osim ako ne mogu nigdje drugdje jesti a baš su jako gladni. Restorani s rovinjske rive Rovinju više ne trebaju; oni su, uz rovinjsku tržnicu, najcrnja točka rovinjskog turizma.

A kad je riječ o stvarnoj potrošnji u Rovinju, pouzdano znamo da su tijekom zadnja dva vikenda svi najbolji rovinjski restorani, dakle Cap Aureo, Agli Amici, Monte i Tekka, bili puni do zadnjeg ili predzadnjeg stola. Dapače, prekjučer, u kišni, neugodno hladni četvrtak, u Cap Aureu je večeralo barem četrdeset gostiju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.