Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Gordon, Gino i Fred: Road Trip je toliko grozna serija da će Ramseyu zbog nje biti neugodno do kraja života

gordon-road-trip

Poštujemo Gordona Ramseya. Prvo, on je briljantan kuhar, već dvadesetak godina jedan od najboljih na svijetu i to u različitim žanrovima, od fine dininga s tri Michelinove zvjezdice, do gastronomskih bistroa i tradicijskih britanskih restorana poput veličantvenog Savoy Grilla.

Drugo, Ramsey je autentična, bogomdana televizijska zvijezda. Njegiv serijal Kitchen Nightmares izmislio je novi televizijski žanr, mogli bismo ga nazvsti gastro reality. Unchartered, čiji je jedan nastavak snimljen u Istri s Davidom Skokom i njegovim sinom koji je učio Ramseya hrvatski, spada među najbolje putopisno-gastronomske serije snimljene poslije Bourdainove smrti.

Bez obzira na to što volimo i poštujemo Ramseya, moramo konstatirati da je projekt Gordon,Gino i Fred najgore smeće koje se uopće može zamisliti . Gordon, Gino and Fred: Road Trip, počeo se snimati 2018. godine. Dosad su realizirane tri sezone, a snimat će se još najmanje tri. Ramsey je jedan od producenata ove neusporedive katastrofe u formi traveloguea.

Gordon je, dakle, Ramsey, Gino je Gino D’Acamoi, čovjek koji nikad nije o kuhao na najvišoj razini ali je ustvrdio da Michelinovi inspektori znaju manje od njega, a Fred je Fred Sirieix, francuski maitre d’ kojeg je televizija učinila globalno poznatim.

Gordon, Gino i Fred putuju raznim dijelovima svijeta, međusobno se vrijeđaju, pričaju seksualne viceve dostojne školaraca u ranom pubertetu, kupaju se, rone, masiraju, veslaju i pomalo se druže s lokalcima. Usput nešto jedu i prave se da ponešto kuhaju, premda hrana ne zauzima više od 20 posto sadržaja jednosatnih emisija.

Jučer smo tako na 24Kitchen vidjeli epizodu snimljenu lani na grčkim otocima, u kojoj je barem pet minuta posvećeno blatnim kupkama na Santoriniju, a nešto manje izradi jedne navodno genijalne musake koju je kuhala neka nona koja kao da je izašla iz putopisnih emisija Ramseyeva rivala Jamieja Olivera.

Gordon, Gino i Fred televizijski je proizvod koji zapravo nema veze s hranom i koji se snima da bi sredovječne muškarce pokušavao pretvoriti u tinejdžere što je, naravno, neuvjerljivo, tužno i jadno. Gordon Ramsey, veliki škotski i svjetski chef, vjerojatno će se do kraja života sramiti ove grozne serije.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.