Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

RAT ZA ZRĆE Jutarnji list izvještava kako je jedan od suvlasnika tvrtke koncesionara plaže Zrće priveden zbog prijetnje ubojstvom

Policija je privela Zorana Gajića, suvlasnika tvrtke koja ima koncesiju na famoznu plažu Zrće, zbog toga što je prijetio smrću Šimi Oštariću, direktoru tvrtke, optužujući ga da netransparentno vodi firmu.

Iza ove vijesti za crnu kroniku nalazi se, zapravo, puno kompleksnija slika odnosa u dijelu hrvatskog ugostiteljstva i poduzetništva vezanog uz ugostiteljstvo. Šime Oštarić postao je javno poznat kad je 1998. godine pucao u noge legendarnom zagrebačkom ugostitelju Albertu Papi, s kojim je vodio Hard Rock Caffe. Hard Rock Caffe u devedesetim je godinama bilo uvjerljivo najpopularniji lokal u Zagrebu.

Oštarić je tri godine kasnije, u intervjuu Nacionalu, ustvrdio kako ga je Papo uz pomoć specijalaca iz Lučkog htio izbaciti iz Hard Rocka. Činjenica je, međutim, da je Oštarić fizički izbacio Papu. Hard Rock Caffe kasnije je propao.

Kad je, pak, riječ o gospodinu Gajiću, on je suvlasnik tvrtke Nove ideje, koncesionara Zrća. Zanimljivo je, međutim, da se među osnivačima te tvrtke nalazi i Klemm sigurnost Josipa Klemma, bivšeg policijskog specijalca, kao i građevinska tvrtka Kamgrad, i sam Oštarić.

Klupska scena u Hrvatskoj doslovno je oduvijek premrežena prijetnjama, paležima, podmetanjem eksploziva, tučnjavama i pucnjavama. Razlog je uistinu golemi novac koji se vrti u klubovima: jedna ili dvije noći u klubu na perfektnoj lokaciji poput Zrća mogu donijeti jednako novca kao jednomjesečni prihod boljeg restorana. 

Jedan od ljudi koji je radio za blagajnom jednog dalmatinskig kluba detaljno nam je opisao kako je u kolovozu za vikendeizgledao završetk radnog vremena, negdje pred jutro: “Bilo je više novca nego što sam ga mogao izbrojati. Doslovno vreće novca. Nikad, ali baš nikad manje od pola milijuna kuna casha u jednoj noći. A na to još treba dodati kartice. Naravno. velik dio casha nije vidio fiskalizaciju.” Takva mogućnost zarade prirodno izaziva nasilje i privlači kriminal.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.