Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pop s pizza, druga ljubljanska pizzeria u Top 50 za Europu, peče fine pizze po korektnim cijenama

U nedavnom izboru Top 50 Pizza izvan Italije ljubljanski Verace je napredovao za nekoliko mjesta, a grad je dobio i novog predstavnika na prestižnoj ljestivici, Pop’s Pizza. Kao i Pop’s Burger Place, za kojeg smo nedavno rekli da ima najbolji burger u Ljubljani, Pop’s Pizzu je otvorio Svetozar Raspopović, legendarni ugostitelj iz Vojvodine. Raspopović je počeo skromno, s malom gostionicom, a u Ljubljanu dolazi 1998. godine gdje otvara restoran As. As je prvi suvremeni ljubljanski restoran koji je nudio jela u slijedovima i privlačio slovenske moćnike raznih zanimanja. Dok je As danas prilično prosječan restoran lijepog interijera, Pop’s Burger i Pop’s Pizza spadaju među najpopularnije i najbolje ljubljanske restorane.

U nedjelju smo se zaputili u Pop’s Pizza lokal kako bismo probali 43. najbolju pizzu izvan Italije. Lokal je smješten na prekrasnoj lokaciji u centru grada uz rijeku Ljubljanicu. U samoj unutrašnjosti restorana dominira krušna peć te tako možete gledati kako majstori pizze rade jela. Pop’s radi napolitanske pizze sa sastojcima iz Italije pa na pizzama možete pronaći San Marzano rajčice, Bufalu DOP, Fior di Latte, Pecorino i još mnogo kvalitetnih sastojaka. U ponudi Pop’s ima desetak pizza, a mi smo izabrali Sofiju, koja podsjeća na margheritu, Mr. Sinatru koja ima Friulli Pancettu te La Penelope sa Ricottom i gljivama. Sve pizze imaju jako fino tijesto s visokim prozračnim rubovima i tankom sredinom te ono nije nimalo žilavo. Kao i u Veraceu, pizze su lagane i dovoljne da vas zasite dobar dio dana.

Ponuda pića u Pop’s Pizzi razlikuje se od ponude pića u Pop’s Burgeru iako imaju istog vlasnika. Dok se lokal s burgerima više orijentirao na craft piva, lokal s pizzama je više orijentiran na koktele i vina. Ipak mi smo uz naše pizze popili Bevog pivo i kućne limunade jer nas vinska lista nije odveć impresionirala.

Cjenovno su pizze između 10 i 14 eura, što je razumljivo i korektno za centar europskog grada i 43.  najbolju pizzu izvan Italije. Uz poštene cijene i vrlo dobre pizze, Pop’s je izrazito popularan te je za vrijeme našeg boravka sunčana terasa bila popunjena do zadnjeg mjesta, a ispred restorana se stvorio red od tridesetak ljudi koji strpljivo čekaju svoje mjesto. Ljubljana je tako dobila nešto s čime se rijetko koji europski grad može pohvaliti, dvije izvanredne pizzerije na desetak minuta hoda.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.