Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ana Roš u slovenskim supermarketima Tuš prodaje više od 50 proizvoda sa svojim potpisom. Uglavnom su dobri

ana-ros-tus-g

Ana Roš je najveća slovenska chefica. Tuš je jedini lanac supermarketa još uvijek u stopostotnom slovenskom vlasništvu. Njihova suradnja logična je iz više aspekata. Ana Roš želi promovirati lokalne slovenske proizvođače i slovensku kuhinju, a Tuš se želi pozicionirati kao kvalitetan domaći market.

Po recepturi Ane Roš, Tuš priprema mnogo proizvoda iz nekoliko kategorija. Izbor je velik pa tako prodaju više vrsta tjestenina, pekarskih proizvoda, razne umake, mesna jela, slastice, grickalice i različite napitke. U lokalnom Tušu smo kupili neke od njih te donosimo opsežan pregled. Sve proizvode smo pripremili po preporuci koja se nalaze na njima. 

Marinirani svinjski vrat 

tus-marinirani-svinjski-vrat

Marinirani svinjski vrat jedan je od najboljih proizvoda koje smo probali iz ove suradnje. Iznimno sočan komad mesa vrhunski je mariniran i jednostavan za pripremiti. Devedeset minuta u pećnici je dovoljno kako bismo imali bogati nedjeljni ručak. Cijena ovog proizvoda je također prihvatljiva te tako 900 grama čistog svinjskog mesa stoji deset eura. 

Trgana svinjetina 

tus-tjestenine

Trgana svinjetina je svestrano jelo koje smo probali u sendviču. Ukusno marinirano meso koje se može napraviti na više načina. Mi smo upotrijebili još i pikantni chipotle umak iz ove suradnje. Rezultat je fina kombinacija okusa koji se jako dobro nadopunjuju. 

Tjestenine i njoki 

tus-tjestenine

Probali smo rezance s komoračem i njoke sa skutom. Rezanci s komoračem su uistinu za razinu iznad uobičajenih tjestenina iz supermarketa. Potrebno im je malo sastojaka kako bi bili kremasti. Njoki sa skutom su odlični te imaju dodatak maka uz koji zamiriše cijela prostorija. 

Pašteta Bacon Jam 

tus-pasteta

Od ovog proizvoda moramo priznati da smo više očekivali. Nismo još vidjeli da se netko pokušao pozabaviti paštetom od slanine na razini supermarketa, ali ipak ova nas pašteta podsjeća na najobičniju jetrenu paštetu koja je višestruko jeftinija. 

Kruh i peciva

tus-kruh

Svježi pirov kruh iz Tuševe pekare s potpisom Ane Roš jedan je od najboljih kruhova iz supermarketa koje smo imali prilike probati na slovenskom području. Pirov kruh slobodno može konkurirati manjim zanatskim pekarama koje rade manje količine. Tuš također nudi i pekarske proizvode koje možete ispeći kod kuće te smo tako probali peciva kojima treba pet minuta u pećnici da bi bili iznimno hrskavi. 

Štrukle 

tus-strukle

Inače nismo ljubitelji smrznutih štrukli kakve se prodaju u supermarketima, no ove su nam pokazale kako i takvi štrukli mogu biti dobri. Jednostavni za pripremu i za brzu večeru. 

Napitci

tus-kombucha

Tuš i Ana Roš nude nekoliko vrsta napitaka, a najprimamljivije se činilo voćno pivo i kombucha. Dok nas je voćno pivo malo razočaralo zbog neuravnotežene kiselosti, kombucha nas je oduševila svježinom kruške i odmah prebacila u tople ljetne dane. 

Tuš, također, nudi vinske preporuke Ane Roš te tako možete pronaći neka vina koja se toče i u Hiši Franko.  Suradnja između Ane Roš i Tuša traje već nekoliko godina i čini nam se veoma uspješnom. Cijene mnogih proizvoda su premium no i kvaliteta većine njih odskače od ostalih proizvoda. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.