Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U 78. godini umro je Ronald Lopatny, restorater i jedan od najboljih hrvatskih vaterpolista

lopatny-tereza

Danas je u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski održana komemoracija u čast Ronaldu Lopatnyju, koji je 5. svibnja preminuo u 78 godini. Ronald Lopatny bio je jedan od najuspješnijih hrvatskih sportaša svih vremena. Lopatny je s vaterpolskom reprezentacijom Jugoslavije pobijedio na Olimpijskim igrama u Meksiku 1968. godine. Igrao je u zagrebačkoj Mladosti, s kojom je osvojio niz klupskih i individualnih trofeja.

Po završetku sportske karijere Lopatny je ušao u ugostiteljstvo. Krajem sedamdesetih godina otvorio je talijanski restoran LR, u kojem je povremeno pjevala Tereza Kesovija, njegova tadašnja supruga.  LR u Palmotićevoj bio je jedan od prvih zagrebačkih luksuznih restorana (hrana, međutim, nikad nije bila osobito dobra).

Početkom dvijetisućitih Lopatny je pokušao oživjeti LR na terasi kina Tuškanac i u klupskom prostoru iza kina. Taj je restoran trajao samo jedno ili dva ljeta, ali je bio mnogo bolji od originalnog LR-a. Ronald Lopatny bio  je, u svakom slučaju, jedan od pionira ambicioznog privatnog ugostiteljstva u Hrvatskoj.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.