Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Casa Manzolin vinske obitelji Poletti jedan je od najljepših porečkih restorana

Casa Manzolin nalazi se u Eufrazijevoj ulici 16, samo stotinjak metara udaljena od legendarne Eufrazijeve bazilike iz 6. stoljeća i Kanoničke kuće sagrađene 1251. godine. Teško je zamisliti vredniji položaj za restoran. 

Casa Manzolin relativno je stara kuća, koju je renomirana vinska obitelj Poletti iz Višnjana preuređivala dvije godine. Rezultat je prekrasna unutarnja terasa na dvije etaže: ne možemo zamisliti ni jedno mjesto u Poreču  gdje  je ugodnije sjediti i piti vino. Vinska karta, naravno, nije ograničena samo na Polettijeva vina: tu su i Pilato, Coronica, Matošević, Tomaz..

Jelovnik je opsežan i sveobuhvatan: danas smo s dnevnog menija ručali finu fritaju s divljim šparogama i špaletom, premda nam je Peter Poletti jučer na Vinistri preporučio pohane punjene srdele.

Jelovnik zapravo varira između lokalno-sezonskih jela (srdele se pripremaju na tri ili četiri načina, šparoge na tri) i konvencionalnih jela poput ribljih filea, bifteka ili carpaccia.

Rižoto sa škampima i jagodama zvuči šarmantno, ali ga nismo naručili jer danas još moramo večerati, a propisno kuhani rižoto neizbježno je kalorijska   bomba.

Casa Manzolin predstavlja strateški važno poboljšanje za porečku restoransku scenu. Casi Manzolin sada treba bar mjesec ili dva finog uštimavanja i svskodnevnog rada na detaljima.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.