Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Sudeći po jelovniku, Chevo’s u Zapruđu jedini je pravi steakhouse u Zagrebu. Chevo’s peče više od 30 steakova

Novi Zagreb desetljećima je bio uspavana betonska ljepotica, u kojoj se nije moglo ništa pristojno pojesti. Il Secondo je godinama bio jedini novozagrebački restoran zaista vrijedan pažnje. No, ta se situacija srećom ubrzano mijenja.

Prije dva tjedna jeli smo u vrlo dobroj pizzeriji Mrs. Fogg, trenutno drugoj ili trećoj najboljoj u Zagrebu.  A danas smo pažljivo pregledali jelovnik grill bara Chevo’s u Adamićevoj ulici u Zapruđu. Koji nas je zaprepastio. Chevo’s i dalje drži burgere i velike salate, ali to nije važno.

Važno je da Chevo’s nudi, pazite sad, više od trideset steakova od raznih pasmina goveda, različite starosti životinja i različitig suhog odležavanja, od četrdesetak do sto dana. Chevo’s prodaje i wagyu visoke gradacije. Važno je i da su u Chevo’su dovoljno pametni da bifteke ne odležavaju dulje od deset dana: svako dulje odležavanje goveđeg filea potpuno je besmisleno.

Chevo’sov jelovnik apsolutna je senzacija i potencijalno golemi, strateški doprinos zagrebačkoj gastronomskoj sceni. Chevo’s bi mogao postat prvi pravi zagrebački steakhouse poslije vrlo mnogo godina. Idućih ćemo dana provjeriti je li govedina u Chevosu barem približno dobra kao uistinu odličan jelovnik. Ako jest, Novi Zagreb dobio je prvi zaista veliki restoran.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Sudeći po jelovniku, Chevo’s u Zapruđu jedini je pravi steakhouse u Zagrebu. Chevo’s peče više od 30 steakova

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min