Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kako je moguće da je najbolja pizzerija u Parizu jeftinija od barem dvije pizzerije u Zagrebu?

al-dente-1

Dakle, cijene na današnjem ručku u pariškom Peppeu, službeno najboljoj pizzeriji u Europi izvan Italije, niže su nego u barem dvije pizzerije u Zagrebu. Najskuplja pizza u Peppeu košta 20 eura. Najskuplja pizza u Al Denteu košta više od 200 kuna (tu ne mislimo na famoznu zlatnu pizzu od tisuću kuna).

Nadalje, u jednoj kvartovskoj Pizzeriji u istočnom dijelu Zagreba pizza s konzerviranim crnim tartufima još je prije dvije godine koštala 150 kuna, dakle kao službeno najbolja pizza na svijetu u službeno najboljoj pizzeriji u Europi.

Kako je to moguće? Bitni ulazni troškovi u Parizu su veći: zakup prostora, cijena radne snage, cijena energije… PDV na restorane vrlo je sličan. A Peppe, koji koristi bolje sastojke od svih hrvatskih pizzerija, svejedno je jeftiniji od barem dvije zagrebačke pizzerije. O nekim pizzerijama na moru da ne govorimo.

Dok god najskuplje hrvatske pizzerije uspijevaju poslovati s tako visokim cijenama, ne možemo reći da su nekonkurentne. Međutim, važno je da potrošači raspolažu informacijom o stvarnim cijenama u nekim najboljim europskim pizzerijama.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.