Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PØLSEVANN Voda u kojoj su se kuhale hrenovke specijalitet je norveških stadiona. Plaćaju je 20 kuna

Sjajni Twitter profil Footy Scran, koji istražuje najbolju i najgoru hranu na nogometnim stadionima, nadmašio je sve svoje dosadašnje bizarnosti objavom sa stadiona norveškog kluba Bodo/Glimta. 

Norveškom šampionu dobro ide i mnogima je simpatičan. Izbacili su Celtic iz Europske konferencijske lige i pobijedili Romu sa 6:1. Ali simpatije publike naglo su se smanjile nakon što je Footy Scram objavio specijalitet Bodo/Glimtova stadiona. Navijači kluba, tvrdi Footy Scram, na hladnim zimskim utakmicama griju se pijući vruću vodu u kojoj su se kuhale hrenovke. Malu čašu vode od hrenovki plaćaju dvadesetak kuna.

Napitak se zove Pølsevann i uspoređuju ga sa švedskim specijalitetom Korvsoppa ili engleskim mesnim ekstraktom Bovril, još jednom bizarnom prehrambenom tradicijom nogometnih utakmica. Ipak, većina komentara na Twitteru je zgražanje. U anketi objavljenoj na Footy Scranu, 80 posto ljudi reklo je da nikad ne bi ni okusilo norveški napitak. “Ne možete ovo braniti, ovo je voda od hrenovki,” sažeo je jedan fan mišljenje većine.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.