Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Ovo je pogled na zelenu Istru s jedne od najljepših barskih terasa u Hrvatskoj

san-canzian-101


U ponedjeljak popodne sunce nad zapadnom Istrom zalazilo je sporo i grijalo je dovoljno jako da bi nam vjetru usprkos na terasi San Canzianova bara bilo ugodno toplo. Terasa San Canzianova bara, ambijentalno govoreći, spada među najspektakularnije u Istri i u cijeloj Hrvatskoj.

San Canzian blizu Buja, smješten je u autentičnom djeliću divljine: ispod hotela nalazi se gusta šuma koja gotovo dodiruje otvoreni hotelski bazen, iza kojeg je prošlog ljeta podignuta nostalgična oranžerija. S barske terase, koja se nalazi odmah kraj recepcije, pogled puca preko šuma i vinograda sve do rubova mora, ili one zamišljene linije gdje se nebo spaja s vodom.

Istra je prepuna lokala s fantastičnim pogledima: San Canzianova barska terasa može se pohvaliti jednim od najljepših. Uz kasnopopodnevno sunce nad zelenom Istrom, San Canzianov barmen Marko Petrović napravio nam je fini bourbon sour i posve neobični ali atraktivni Aperol spritz s Kabolinim  pjenušcem i Tabascom. San Canzian kraj Buja luksuzan je,   decentan hotel,  koji je prilično autentično revitalizirao stari istarski zaselak.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Ovo je pogled na zelenu Istru s jedne od najljepših barskih terasa u Hrvatskoj

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min