Proljetna serija RTL-ove Večere na selu, najgore emisije povezane s hranom u povijesti svih hrvatskih televizija, pokušala se osvježiti i promijeniti. Pa su producenti pronašli nekoliko zbunjenih natjecateljica i natjecatelja, koji su ugostiteljski profesionalci.
Prošlog smo tjedna mogli gledati jednog mladog gospodina koji je tvrdio da obavlja sve moguće poslove u i nekom slovenskom restoranu, a ovog tjedna nastupa gospođa koja kuha 300 do 500 gableca dnevno.
Ta je gospođa, s tridesetgodišnjim profesionalnim iskustvom, odlučila potrošiti tri ili četiri cijela lungića na petero ljudi, što je naravno apsurdno, ali sirote lungiće nije očistila od vezivog tkiva, što je profesionalno nedopustivo. A onda je profesionalna kuharica sirote lungiće još dinstala u nekakvom umaku, što ih je moralo ubiti u pojam.
Gospođa koja je večeras nastupala u Večeri na selu pokazala nam je jednu bitnu činjenicu: kuhari i kuharice u velikom broju manje ambicioznih hrvatskih restorana, osobito u kontinentalnoj Hrvatskoj, naprosto tehnički ne znaju kuhati.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.