Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U novom serijalu Večere na selu kuhaju navodni profesionalci. Sad nam je jasnije zašto je hrana u 90 posto jeftinijih restorana apsolutno grozna

vecera-na-selu

Proljetna serija RTL-ove Večere na selu, najgore emisije povezane s hranom u povijesti svih hrvatskih televizija, pokušala se osvježiti i promijeniti. Pa su producenti pronašli nekoliko zbunjenih natjecateljica i natjecatelja, koji su ugostiteljski profesionalci. 

Prošlog smo tjedna mogli gledati jednog mladog gospodina koji je tvrdio da obavlja sve moguće poslove u i nekom slovenskom restoranu, a ovog tjedna nastupa gospođa koja kuha 300 do 500 gableca dnevno. 

Ta je gospođa, s tridesetgodišnjim profesionalnim iskustvom, odlučila potrošiti tri ili četiri cijela lungića na petero ljudi, što je naravno apsurdno, ali sirote lungiće nije očistila od vezivog tkiva, što je profesionalno nedopustivo. A onda je profesionalna kuharica sirote lungiće još dinstala u nekakvom umaku, što ih je moralo ubiti u pojam.

Gospođa koja je večeras nastupala u Večeri na selu pokazala nam je jednu bitnu činjenicu: kuhari i kuharice u velikom broju manje ambicioznih hrvatskih restorana, osobito u kontinentalnoj Hrvatskoj, naprosto tehnički ne znaju kuhati.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.