Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

MICHELIN U NOBILIONU U subotu 2. travnja u Nobilionu u Iki gostuje Rudi Štefan

nobilion-pelegrini

Rudi Štefan najvažniji je protagonist hrvatske restoranske industrije od 2010. godine do danas. Štefan je u Pelegriniju doslovno izmislio i kodificirao moderni dalmatinski gastronomski rukopis.

Od Pelegrinija je stvorio samostalni razlog za posjet Šibeniku. Niz je puta zaredom bio proglašen najboljim hrvatskim chefom, a Pelegrini najboljim hrvatskim restoranom; podrazumijeva se da Pelegrini ima Michelinovu zvjezdicu. Štefan je, naposljetku, kroz Chef’s Stage počeo institucionalizirati hrvatsku gastronomiju.

Nobilion je fine dining restoran raskošnog hotela Ikador u Iki, u kojem kuha ambiciozni, disciplinirani i talentirani chef Dino Knežević. Nobilion je ovog proljeća organizirao seriju kuharskih gostovanja pod egidom Game of Chefs, Michelin Edition.

Prvi je Nobilionov gostujući chef s Michelinovim zvjezdicama bio slavni Emanuele Scarello iz restorana Agli Amici, a u subotu 2. travnja u Nobilion dolazi Rudolf Štefan.

Chefovi Štefan i Knežević priredili su devetoslijedni meni, koji uključuje Pelegrinijeve klasike poput jaja u šormulu, patke pašte i čuvene Štefanove pašticade, kao i inovativne deserte poput Kneževićeve kreme od borovih iglica.

Za spektakularnu večeru u Nobilionu, koja košta 1250 kuna po osobi, preostalo je tek nekoliko slobodnih mjesta. Nobilionov serijal Game of Chefs Michelin Edition završava 4. svibnja, gostovanjem zagrebačkog Noela.

GAME OF CHEFS – MICHELIN EDITION

PELEGRINI

2.04.2022. U 19:00

Cijena 1250 kuna

Rezervacije

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.