Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ravlićev Slavonski burger, 5kuna za pljeskavicu od 100 grama, prilično je grozan industrijski proizvod

slavonski-burger-ravlic

Osječku mesnu industriju Ravlić dosad smo znali po dobru. Neki od najboljih bifteka koji se prodaju u supermarketima dolaze iz Ravlićeve klaonice. Stoga smo se ponadali da smo naišli na neki malo bolji svježi burger kad smo danas u susjedstvu  kupili Ravlićev Slavonski burger s kulenom i slaninom.

No, već smo na blagajni postali skeptični. Pakovanje od četiri pljeskavice teške po 100 grama košta 19,99 kuna, dakle točno pet kuna po pljeskavici.  Za taj novac danas ne možete dobiti imalo kvalitetnije meso.

Kod kuće smo, pažljivo pregledavajući deklaraciju, postali još skeptičniji . Ravlić, naime, deklarira svoj Slavonski burger kao “mesni pripravak”koji uz mljevenu govedinu, mljevenu svinjetinu, kulen i pancetu sadrži još bjelančevine graška, četiri aditiva, arome, začine i sol. Tu se više ne može razgovarati ni o kakvom prihvatljivom mesu.

Miris, okus i tekstura burgera u skladu su s deklaracijom: on ne miriše po mesu nego po mesnom doručku i paštetama, tekstura je paštetasta, a okus ozbiljno preslan i umjetan, baš poput  jeftinih konzerviranih mesnih prerađevina. Ovaj grozni burger  pokazuje zašto i kod kuće, a osobito u burger barovima, naprosto morate mijesiti vlastite  pljeskavice.

Svaki ozbiljniji burger bar koji bi poslužio nešto poput Ravlićeva Slavonskog burgera brzo bi ispao iz posla.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.