Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Riječki karneval definitivno je otkazan. Turistički ljetni karneval održat će se u lipnju ili srpnju

rijeka-karneval-ljeto

Riječki gradonačelnik Marko Filipović jučer je izjavio doslovno sljedeće: “Odluka o otkazivanju velike međunarodne i dječje karnevalske povorke jedna je od najtežih. Nadamo se da će se međunarodna i dječja povorka moći održati krajem lipnja ili početkom srpnja.”

Gradonačelnikova izjava jasno potvrđuje da se središnji događaj riječkog karnevala ove godine neće održati u uobičajenom terminu: ništa od višesatne povorke alegorijskih kola, koju je dolazio gledati cijeli Kvarner, i u kojoj je sudjelovalo pola Rijeke i riječkog zaleđa.

Riječki se karneval morao otkazati zbog omikrona; gradonačelnik Filipović i organizatori karnevala donijeli su jedinu ispravnu odluku. Sve drugo bilo bi prilično neoprezno divljaštvo.

E sada, budući da se velika povorka riječkog karnevala neće održati u veljači, u nedjelju prije pokladnog utorka, sasvim je i logično, o čemu smo već pisali, da je gradonačelnik najavio karnevalsku povorku za početak ljeta, u vrijeme kad će Rijeka biti puna turista.

Ljetni, turistički karneval u sadašnjim je okolnostima postao realna i atraktivna opcija, koja značajno podiže riječki turistički potencijal. Ljetni karneval ne ugrožava status karnevala u veljači. Dapače, bude li ljetni karneval uspješan, nema nikakve prepreke da se jednom kad pandemija prođe priređuju i zimski i ljetni karneval.

Zimski bi karneval mogao biti više usmjeren prema lokalnoj zajednici, a ljetni prema turistima. Rijeka se upravo počela pretvarati iz industrijskog u turistički grad; ljetni karneval može odigrati jednu od važnih uloga u toj preobrazbi.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.