Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Umro je Claude Taittinger, dugogodišnji predsjednik klasične šampanjske kuće iz Reimsa

taittinger-g

U ponedjeljak 3. siječnja umro je Claude Taittinger. Imao je 94 godine. Claude Taittinger punih je 45 godina obavljao dužnost predsjednika šampanjerije Taittinger, velike i klasične kuće iz Reimsa.

Claude Taittinger preuzeo je tvrtku 1960. godine  poslije prerane smrti svog brata Françoisa. Claude Taittinger uspio je podići proizvodnju i prodaju šampanjaca Taittinger s milijun na četiri i pol milijuna butelja. U njegovom je dugom mandatu Taittinger pokrenuo proizvodnju pjenušavih vina u Kaliforniji pod imenom Domaine Carneros.

No, Taittingerov najveći doprinos svijetu šampanjca jest redefiniranje statusa šampanjca u modernoj vinskoj industriji.

Claude Taittinger spada među nekoliko najvažnijih ideologa modernog šampanjca, koji su vinima iz Champagne stvorili imidž  luksuznog, otmjenog i ultimativno vrhunskog proizvoda.

Claude Taittinger afirmirao je, primjerice, Comtes de Champagne, jedan od prvih cuvee prestigea poslije Dom Perignona (prvi Comtes de Champagne proizveden je 1952). 

Claudea Taittingera 2005. godine naslijedio je njegov nećak Pierre Emmanuel Taittinger, kojeg je prije nekoliko godina na čelnom mjestu ove obiteljske tvrtke naslijedila kćerka Vitalie Taittinger.

Obavijest o smrti Claude Taittingera potpisali su, i to vlastoručnim  potpisima, Vitalie, Pierre Emannuel i Clovis Taittinger.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.